Jumaat, 20 Oktober 2017

Panduan Massenger Leads Pro


Belajar Cara Gunakan Facebook Messenger Untuk Kumpul & Follow Up Prospek serta Pelanggan Dengan mudah, murah dan berkesan!

Ini adalah 3 kelebihan utama menggunakan Messenger Bot (ada banyak sebenarnya, tapi ini yang paling best!)
  • Boleh automatik reply setiap PM yang masuk di Page (jimat masa anda nak mengadap phone & prospek pun seronok dilayan dengan pantas)
  • Dengan strategi yang betul, anda boleh terus close sale di Messenger, 24 jam sehari, 7 hari seminggu sebab 'Bot' yang akan melayan semua prospek.
  • Mudah untuk anda follow up secara prospek terus di Messenger secara automatik (dan buat manual broadcast pun boleh). Paling best, anda boleh segmen kan prospek ikut apa yang mereka pernah respon sebelum ini.

Anda tak sabar nak belajar bina Messenger Bot anda sendiri?






SAya Tak Nak Marah Anak Lagi


Tahukah anda, seorang kanak-kanak yang berterusan dimarah akan berisiko melakukan perkara yang sama kepada orang lain, atau anak-anak mereka dewasa nanti.

ANDA mesti HENTIKAN kebiasaan ini SEKARANG juga






Kelas Online Belajar Website


Antara masalah ramai orang yang mengikuti kelas bina website ialah semangat dan tahu buat ketika di kelas sahaja.

Bila balik dah lupa dan tak ingat dah apa dan di mana tempat nak klik, macam mana nak buat dan biasanya banyak yang tergantung begitu sahaja. Macam mana progress di kelas, itu sahajalah kesudahannya.

Sebab tu sahabat saya ni ada buat sesuatu yang uniklah pada pandangan saya. Berbeza dengan apa yang ada di pasaran tempatan, beliau menawarkan satu kelas online bina website.

Yang menariknya kelas ni cover banyak aspek website, dari ecommerce, minisite, blog dan macam-macam lagilah. Asa pemasaran pun turut dikongsikan.

Memang sangat sesuai untuk yang ada kekangan masa nak pergi kelas offline. Paling best anda boleh belajar bila-bila dan di mana yang anda suka, ikut keselesaan sendiri.





Isnin, 16 Oktober 2017

Suka auto atau manual?



Dulu semua benda kena buat manual. Nak beli air kena manual, nak beli makanan kena manual.

Kemudian muncul mesin untuk jadikannya automatik. Masuk je duit, tekan butang, keluar air tin.

See?

Dunia sentiasa berubah. Teknologi juga begitu.

Anda nak post gambar di instagram kena upload secara manual. Kenapa tak guna something automatik?

Software ni mungkin boleh bantu anda jika anda suka automasi




Ahad, 15 Oktober 2017

Panduan Canvas ads


Ini antara 5 kelebihan menggunakan iklan jenis Canvas:
  • Anda boleh pilih untuk hanya bayar bila orang klik dan baca Canvas anda (anda tak perlu bayar kalau orang klik Like, Comment atau Share)
  • Kos iklan jenis ini biasanya lebih murah berbanding iklan jenis Engagement yang guna gambar atau multiple image
  • Dalam satu Canvas ini, anda boleh masukkan gambar, tulisan dan juga video sekali gus (boleh jadi macam website / sales page yang simple)
  • Facebook tak strict dengan content yang anda guna dalam Canvas (jadi perkataan yang biasanya sensitif serta gambar yang banyak tulisan macam screenshot Whatsapp boleh digunakan dengan bahagia)
  • Bila orang dah klik masuk ke Canvas anda, anda boleh buat iklan jenis Retargeting untuk follow mereka sampai mereka terpaksa beli!

Amacam? Menarik Kan Kalau Anda Reti Buat Iklan Jenis Canvas!





Sabtu, 14 Oktober 2017

Bagaimana Jerung Yang Tiada Follower Banyak Di Instagram


Panduan ini sangat sesuai untuk golongan
  • Mereka yang BARU tentang pemasaran instagram
  • OWNER,STOKIS ATAU AGEN yang jualan suam dan nak roketkan JUALAN
  • Yang nak KEMBANGKAN DAN MENDOMINASI bisnes mereka di instagram