Rabu, 17 Januari 2018

Panduan Affiliate Simple Tapi Power



Kepada Sahabat Yang Terbaca Post Ini....Mungkin saya tak layak.....Tetapi saya cuba sampaikan

..Macam ni

Saya baru beli 1 produk affiliate latar belakang beliau bekas "Chef" dari singapore

Beliau fulltime internet marketer. Mungkin anda dah tahu apa itu affiliate marketing. Tetapi yang menarik tentang produk ini ialah.....Beliau tunjukan kesemua bukti serta strategi boleh kata bukan teori.

Beliau juga kongsikan apa yang sepatutanya perlu jika nak jadi seorang affiliater marketer

Sebab itulah saya beli..

Jadi.....saya tak nak paksa anda. Jika anda berminat nak info lengkap .... Ini produk beliau








Nak lebih 'Berani Baca Al-Quran'?


Alhamdulillah, tahun 2018 baru sahaja kunjung tiba. Selalunya tahun baru ni kita pasang azam. Apa azam anda tahun ini ? 

Ramai kawan-kawan saya kata azam mereka tahun ni nak jadi lebih dekat dengan Allah swt. Bila nak dekat dengan Allah swt kuncinya adalah kena rapat dengan  Al-Quran sebab melalui kitab inilah Allah swt share  nasihat , pedoman & mutiara kehidupan agar hidup lebih diberkati & diredhaiNya.

Tapi mungkin, ramai juga di kalangan anda yang masih bergelut untuk fasih baca Al-Quran (bagi mereka yang sudah fasih, alhamdulillah).

Sebenarnya, kita bukan tidak mahu belajar baca Al-Quran, tapi kerja & tugasan seharian kita banyak. Balik kerja pula dah penat. Nak hadiri kuliah sabtu ahad pula, 'clash' masa bersama keluarga.



Pakej kombo ini akan membantu menyelesaikan 4 masalah utama tajwid iaitu :
  • selalu confuse hukum Mad, tak sure mana nak baca pendek, mana nak baca panjang menyebabkan bacaan Al-Quran tersekat-sekat
  • makin belajar tajwid, rasa makin pening sebab banyak persoalan & pertanyaan tajwid tergantung tidak terjawab
  • selalu rasa keliru dengan hukum tajwid menyebabkan hati anda tak yakin & rasa was-was baca Al-Quran
  • kadang-kadang ada terdetik teringin nak tahu apa tafsiran ayat. Tapi confuse pula banyak sangat buku tafsir di pasaran, tak tahu mana satu yang bagus. Takut salah beli, ‘sesat’ pula nanti.

Sekian, moga bermanfaat untuk memudahkan anda membaca Al-Quran dengan tajwid lebih teratur sempena Tahun 2018.

Selasa, 16 Januari 2018

Usahawan & Branding..


Just nak share satu benda yang kawan saya perkenalkan kepada saya baru-baru ini. 

Dan 'benda' ni saya nampak dapat bantu kita..sebagai usahawan. Sebagai usahawan macam anda, saya pernah hadapi satu jenis masalah ni. Masalah nak brandingkan diri. 

To be specific masalah nak hasilkan grafik cantik dan gempak untuk website, FB Cover Photo, FB wall picture dan landing page.

Grafik yang mampu  brandingkan diri saya sebagai usahawan.

Buat sendiri memang boleh, tapi letih juga nak explore Photoshop & Illustrator semua tu.

Upah designer, anda tahu sendiri harganya kadang kadang tak berbaloi dengan kualiti yang kita dapat dan lagi tak best, bila hasilnya tak kena dengan 'taste' kita.

Jadi terpaksalah banyak kali correction, tunggu  designer ubah, email kat  kita, kita tak puas hati, ubah lagi, tunggu lagi....smpailah puas hati.

Kadang2 boleh ambil masa sampai berminggu-minggu.

Ini buatkan saya fikir grafik untuk branding ni leceh, dan saya hampir-hampir tak nak hiraukan lagi dah. Walaupun sebenarnya  grafik untuk branding diri anda sebagai usahawan SANGAT PENTING.

Saya terus mencari ada tak software simple yang boleh bantu saya buat grafik branding dalam  masa yang singkat dan kualiti tiptop!

Dipendekkan cerita, 2 hari lepas, kawan saya simply pm dan perkenalkan satu software grafik mesra yang SANGAT MESRA NEWBIE NI.

Macam-macam jenis grafik yang anda nak buat, hampir semuanya ada. Apa yang lagi best, nak guna pun SENANG kacang! Huhu.. 

Hampir semua jenis grafik termasuk untuk kegunaan online atau offline, semuanya boleh dibuat menggunakan software ni, simple & jimat masa.

Kalau anda pun perlukan software simple yang boleh bantu anda buat grafik cantik  dengan cepat, jemputlah....tengok detail tentang software tu DI SINI





Isnin, 15 Januari 2018

Serius... Ini Bukan ilmu TEORI, Tetapi Ilmu Yang Telah Dipraktikkan...



Proven Teknik Menjana Jualan eCommerce Platform Shopee. Hasil Penulisan Seorang Jurutera Yang Telah Memulakan eCommerce Semenjak 2018. Teknik yang Diberikan Berdasarkan pengalaman Dan Bukan Teori Semata-mata. 





Ahad, 14 Januari 2018

Teknik Rahsia Pemasaran Orang Cina Berniaga






Jangan Nak Harap Rezeki Terjun Dari Langit Kalau 
Ilmu Depan Mata Pun Tak Nak Grab





Buat Sales 13K Di Ebay Dengan Teknik Dropship



NAK BELAJAR JANA DUIT USD UNTUK LETUPKAN AKAUN BANK ANDA DENGAN ZERO KOS MARKETING???

"Mcm mna nak settle utang+tggung kos sara hidup sekarang ni kalau gaji pun cukup2 mkan kan??..nk cari DUIT TEPI pun xtaw nk jual apa..tmbahan lagi dah rmai sgt yg berniaga skrg...peluang makin tipis pesaing makin ramai..issshh.. "

....usah buang masa,tenaga dan wang ringgit lagi.....tahukah anda kenapa online seller di malaysia dah ramai yang memulakan balik perniagaan di EBAY??..Ya,sebab keuntungan adalah dalam bentuk USD..ini bermakna keuntungan berlipat-lipat ganda dari berniaga di market malaysia..


....orang ckp berniaga di EBAY susah?? banyak peraturan dan sgt ketat? banyak pesaing..jangan risau..dalam panduan ini A-Z

Akan didedahkan cara-cara nak jadikan anda top seller dan barang anda senang terjual walaupun RAMAI PESAING..

Yessss!!Mungkin ini yang korang cari..dah ramai sebenarnya seller2 ebay dari malaysia berjaya jana 4-5 angka tapi dorang senyap2 jekk..

Dah xsabar nak taw lebih lanjut?JOM KLIK LINK INI






Rahsia 7k Sebulan Dengan Jus BuahBuahan



Anda mungkin berfikir... "Kalau dengan hanya menjual 3 balang air sahaja dah boleh dapat RM7,000... Maka, kalau saya jual 15 balang air, saya mungkin boleh dapat RM35,000!"

Sememangnya.. tidak salah untuk kita berimpian besar! Namun, kita perlulah realistik dan sedar akan kemampuan diri terlebih dahulu.

Pertama sekali, dari segi MODAL!

Untuk menjual berbelas-belas balang air, maka anda perlulah membeli berbelas-belas balang air. Harga satu balang air adalah sekitar RM150, jika mahu beli 15 balang sekaligus, modal yang diperlukan untuk membeli balang sahaja sudah RM2,250. Belum campur lagi barang-barang lain seperti meja & kanopi (pastinya, anda memerlukan meja dan kanopi yang lebih panjang). Sekurang-kurangnya, modal antara RM3-4 ribu diperlukan.

Baiklah! Mungkin anda ada wang simpanan & modal yang besar! Anda ada banyak duit! Bahkan, anda juga mungkin seorang yang tampan! Setakat modal RM3-4 ribu.. memang celah gigi je!

Tapi! Cuba anda fikir... Bagaimana pula anda mahu bawa bekas balang-balang air tu ke tapak jualan? Muat ke semua balang tu dalam kereta "evo" anda? Rajin ke anda mahu berulang-alik dari rumah ke tapak niaga semata-mata mahu mengangkat barang-barang sahaja? Setiap hari pula tu? Lainlah kalau anda mahu melabur duit membeli van atau lori pula.. 

Kemudian, selepas anda membuat berbelas-belas balang air itu.. Comfirm ke semua air dalam balang tu boleh habis terjual setiap hari?

Tahukah anda! Kebanyakkan peniaga-peniaga yang berjaya menjual "sold-out" berbelas-belas balang air, mereka itu adalah peniaga-peniaga lama. Peniaga "Otai" orang kata..... Mereka sudah ada ramai pelanggan setia. Sebab itulah mereka boleh menjual berbelas-belas balang air dengan confident!

Berbanding anda yang baru mahu mula menjual air! Ianya mungkin sedikit sukar. Peniaga-peniaga lama itu pun, sewaktu mereka mula-mula berniaga air dulu pun.. mereka hanya bermula dengan beberapa balang sahaja!