Selasa, 31 Januari 2017

Kuasa Pemasaran Email




Pemasaran melalui emel adalah cara yang paling berkesan untuk kekal berhubung dengan para pelanggan anda. Ianya sangat ekonomi dan jika dilakukan dengan betul, boleh membantu membina 'brand' untuk perniagaan anda.

Dengan purata hanya beberapa RM untuk setiap emel, ia adalah tawaran yang hebat berbanding dengan 'direct mail' secara tradisional. Tambahan pula, pemasaran emel mempunyai kadar respon yang tinggi (sekitar 5-35 peratus bergantung kepada jenis dan format industri terbabit).


Satu daripada kelebihan pemasaran emel ialah jumlah maklumat yang dibekalkan oleh klien apabila mereka mendaftar untuk subscribe emel anda. Dengan mengetahui siapakah klien anda sebenarnya, termasuklah jantina, umur, pendapatan dan terutama sekali kesukaan mereka, anda boleh menggunakan maklumat ini untuk menghasilkan produk yang berguna untuk mereka sekaligus menguntungkan anda.

Manfaat dan Kelebihan Pemasaran Email:-
  • Membawakan kepada anda prospek yang disasarkan. Tawaran yang anda lakukan akan sampai kepada prospek yang sudah mempunyai minat terhadap maklumat yang anda miliki.
  • Penjimatan kos. Berbanding dengan lain-lain metod pemasaran terus (direct marketing), pemasaran emel benar-benar lebih murah.
  • Cepat dan berkesan. Teknik pemasaran yang konvensional, seperti surat-menyurat, mengambil masa yang banyak. Kemudian anda perlu menunggu untuk beberapa bulan yang seterusnya untuk mendapatkan pengesahan daripada penerima. Dalam permit atau pemasaran emel 'opt-in', promosi dapat dilakukan setelah beberapa hari prospek mendaftar untuk senarai emel anda.
  • Kadar respon adalah tinggi. Secara umumnya, keizinan atau kempen emel 'opt-in' membawa kepada kadar respon yang tinggi berbanding dengan iklan promosi terus secara tradisional atau lain-lain jenis promosi dan pengiklanan online.


Tidak seperti laman web yang mana para pengguna perlu ingat alamat laman web yang ingin dikunjungi, ezine emel atau newsletter tiba ke 'pangkuan' prospek anda tanpa memerlukan mereka mengambil apa-apa tindakan. Dari masa ke semasa, proses ini akan mendidik pelanggan anda tentang produk atau servis yang anda tawarkan sekaligus akan menjadikan anda pilihan mereka sebagai penyedia maklumat yang mereka ingini.

Bahan-bahan yang boleh didownload seperti ebook boleh diakses dengan seberapa segera. Sebagai contoh, apabila anda menawarkan kepada prospek sebuah ebook yang mengandungi maklumat yang berguna dengan hanya melayari laman web anda, klik link ke 'landing page' anda dan masukkan maklumat peribadi yang diperlukan, ebook yang disediakan itu sudah boleh didownload oleh mereka.

Emel boleh melakukan tugas-tugas tertentu secara automatik. Autoresponder memainkan peranan penting dalam hal ini dan merupakan alat yang praktikal dan murah. Ianya boleh ditetapkan untuk berfungsi secara 'auto-pilot' bagi menghantar mesej-mesej yang anda sediakan kepada para prospek anda.

Autoresponder juga menghantar emel secara automatik kepada sesiapa sahaja yang menghantar emel kepada anda yang berkaitan dengan produk atau servis yang anda sediakan.

Sekarang, prospek boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang perniagaan, produk atau servis dalam 24 jam sehari semalam dan ya, 7 hari seminggu.










Kerana Penulisanlah Sejarah Dapat Direkodkan


Dunia penulisan sebenarnya dunia yang sangat hebat. 

Sememangnya penulisan mampu membantu anda mencipta fenomena bukan. Penulisan seumpama peganti diri anda yang mampu melakukan apa sahaja yang anda inginkan seperti pemasaran, penjenamaan, peningkatan kredibiliti serta hubungan dengan pelanggan dan prospek.

Anda berpotensi untuk menghasilkan hasil penulisan dan paling menarik ianya bakal menjana wang buat anda. Jika anda ingin mengetahui bagaimana anda boleh melakukannya seperti yang telah dilakukan oleh mereka yang telah berjaya, maka saya ingin tunjukkan sesuatu pada anda. 

Penulisan sememangnya mampu membina nama serta kekayaan dengan segera namun anda perlu tahu bagaimana untuk melakukannya dengan cara yang betul.






Isnin, 30 Januari 2017

Susu badan anda merudum???



"ADOOIII....DAH MAKAN MACAM2 TAPI BERAT BADAN YANG NAIK. SUSU BADAN TAK NAIK2.TAPI LEPAS FOLLOW EBOOK 1 HARI SAYA DPT 40 OZ!!!!"

Haa... rase tertepek dekat muke sendiri bile baca headline kat atas??

Ye lah.. niat dihati nak usaha banyakkan susu... tu yang makan macam2... tapi masalahnye.. susu x naik2.. badan yang mencanak naik... husband pon dh tergur sebab badan dah tak sama mcm baru2 kawen...konpius mane satu isteri mane satu peti ais.... 

oh, TIDAK!!!!!

strees pale otak dah x tau nak buat mcm mana???

Ok2.. jgn stress2 mommies.. nanti susu x keluar...Mommies nak x.. kalau saya tunjukkan cara tambah susu badan tapi body maintain slim melim... Makan biasa2 je tapi susu meriah melimpah ruah... haa... cenggitu sekali...

suami pon happy je tgk mommies... kan bahgia.. pergi keje pon x stress2...BONUS, mommies siap dapat jimatkan duit lagi tau....






Panduan Affiliate Simple Tapi Power


Kepada Sahabat Yang Terbaca Post Ini....Mungkin saya tak layak.....Tetapi saya cuba sampaikan

..Macam ni

Saya baru beli 1 produk affiliate latar belakang beliau bekas "Chef" dari singapore

Beliau fulltime internet marketer. Mungkin anda dah tahu apa itu affiliate marketing. Tetapi yang menarik tentang produk ini ialah.....Beliau tunjukan kesemua bukti serta strategi boleh kata bukan teori.

Beliau juga kongsikan apa yang sepatutanya perlu jika nak jadi seorang affiliater marketer

Sebab itulah saya beli..

Jadi.....saya tak nak paksa anda. Jika anda berminat nak info lengkap .... Ini produk beliau







Strategi Sulit Otai-Otai Hartanah Buat Duit Tepi



Saya nak bercerita sikit lebih terperinci sedikit lagi berkaitan sublet ni 


Sublet ini terbahagi kepada dua strategi :
  1. Sublet Biasa.
  2. Sublet Premium/Sublet Eksklusif.

Sublet Biasa kebiasaannya kita akan mengambil rumah daripada pemilik kemudiannya disewakan semula dengan cara sewaan keseluruhan rumah, sewaan mengikut bilik, dan sewaan mengikut individu.

Sublet Premium pula merujuk kepada kita akan mengambil unit yang lebih High-End seperti Apartment/Service Apartment/kondominium dan akan disewakan semula secara harian. Ia seolah-olah anda memiliki hotel anda sendiri. MENARIK BUKAN?

Mana lagi untung?

Semestinya Sublet Premium lebih menguntungkan kerana pendapatan yang diperolehi secara harian.






GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA


Dalam Kad Ada Peraduan
Untuk Dipersembahkan Pada Sesiapa
Jom Join Peraduan






Berminat Dengan Bisnes Bahulu


Bahulu merupakan antara menu tradisioanal yang masih kekal sehingga kini. Dengan pelbagai jenis bahulu mula diperkenalkan kepada generasi hari ini. Namun tidak semua orang mengetahui cara pembuatannya. Masyarakat Melayu dahulu kala juga begitu sinonim dengan pembuatan makanan yang enak dan menjadi rebutan kanak-kanak.

Pada hari ini, bukan senang untuk menghadiri bengkel dan kelas masakan. Dengan adanya CD ini, anda boleh belajar dan anak- anak anda juga boleh turut sama belajar.





DRZ Affiliate Program







Ahad, 29 Januari 2017

Minisite yang 'POWER GILER'!


Memang complete panduan minisite jualan ni! Anda boleh lihat sendiri KAT SINI

Ini modul-modul yang bakalanda dapat dalam panduan minisite jualan ni

  • Pengenalan 
  • Daftar Domain & Hosting
  • Install Wordpress
  • Install & Setup Theme
  • Install & Setup Plugin Borang Tempahan
  • Bina & Setup Minisite Jualan
  • Monitor Trafik
  • Make Up Minisite








5 Amalan Murah Rezeki



  • Istighfar - Dan wahai kaumku! Mintalah ampun kepada Tuhan kamu, kemudian kembalilah taat kepadaNya, supaya Ia menghantarkan kepada kamu hujan lebat serta menambahkan kamu kekuatan di samping kekuatan kamu yang sedia ada; dan janganlah kamu membelakangkan seruanku dengan terus melakukan dosa! (Hud 11:52)
  • Syukur - Dan (ingatlah) ketika Tuhan kamu memberitahu: "Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras". (Ibrahim 7)
  • Sedekah - Katakanlah (wahai Muhammad): "Sesungguhnya Tuhanku memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendakiNya di antara hamba-hambaNya, dan Ia juga yang menyempitkan baginya; dan apa sahaja yang kamu dermakan maka Allah akan menggantikannya; dan Dia lah jua sebaik-baik Pemberi rezeki". (Saba' 39)
  • Solat - Dan perintahkanlah keluargamu serta umatmu mengerjakan sembahyang, dan hendaklah engkau tekun bersabar menunaikannya. Kami tidak meminta rezeki kepadamu, (bahkan) Kamilah yang memberi rezeki kepadamu. Dan (ingatlah) kesudahan yang baik adalah bagi orang-orang yang bertaqwa. (Taha 132)
  • Silaturahim - Diriwayatkan dari sahabat Anas bin Malik bahwa Rasulullah bersabda, “Barang siapa yang senang Allah luaskan rizkinya dan dipanjangkan umurnya, hendaknya dia menyambung silaturahmi.” (HR. Bukhari Muslim)







Sabtu, 28 Januari 2017

Teknik Soft Selling Power






Ada sorang sifu pernah pesan "kalau guna medium free pun awak tak dapat sale, jangan mimpi bila awak guna medium berbayar awak akan dapat sale."

Lebih-lebih lagi orang yang baru mula. Newbie lah katakan. Mana ada modal banyak nak run fb ads. Apa benda CTR, Reach dan whatsoever yang tercungap-cungap nak faham.

Benda paling penting bila buat bisnes ialah lakukan jualan. Jadi macamana nak buat jualan daripada medium percuma seperti wall facebook kita?


Salah satunya ialah dengan softselling. Apa itu soft selling?

"Dress ,rm80 berminat boleh pm." >>> Ini hard sell.

Wah, best betul bila pakai dress ni. Ayu dan sopan je. Paling syok, habis lemak-lemak tu tersorok.hikss. Ramai pulak tu tanya kat mana kita beli dress ni. Hihi. Incik hubby pun beberapa kali kerling mata tengok kita. 

>>> ini softselling.

Mana yang awak minat nak baca?

Mestilah yang softselling kan? Menjual secara halus dan orang SUKA baca.

Bila buat softselling ni jangan TERPERANJAT bila tiba-tiba dapat PM walaupun orang tu tak pernah like atau komen. Malah kita tak tak suruh diorang PM, diorang dengan RELA HATI akan pm.

Ini pengalaman saya sendiri tau. Bukan orang lain. Memang tak sangka sebab orang tu tak pernah like, komen pun tak. Alih-alih dia PM. hihi

Nak tahu macam mana nak buat soft selling, saya sarankan baca Ebook10 Teknik Soft Selling Power Di Facebook.






Simple ... Tapi Berkesan



TEKNIK BUAT JUALAN RM1000 - RM2000 SEHARI DENGAN FACEBOOK ADS RM15!



Seramai 1400 orang usahawan telah berjaya meningkatkan jualan selepas belajar dan amalkan Teknik Lamborghini pada tahun 2016!.




APA YANG ANDA AKAN BELAJAR?

  • Video 1 >> Intro & Fasa Jualan (rahsia untuk meningkatkan jualan).
  • Video 2 >> Customer Avatar (cara kenal bakal pelanggan).
  • Video 3 >> Like Marketing (cara kumpul pelanggan setia).
  • Video 4 >> Cara Tulis Ayat Iklan Yang Akan Memukau Prospek Membeli Produk Atau Servis Anda.
  • Video 5 >> Cara Setting Iklan Facebook Ads RM15 Sehari Tetapi Dapat Sale Berlipat Kali Ganda.
  • Video 6 >> Cara Close Sale Yang Menyebabkan Pelanggan Tiada Pilihan Lain Kecuali Beli Sahaja.
.
Jika berminat boleh dapatkan di SINI






DALAM 2 HARI DAPAT INTERVIEW SAMPAI 4 PANGGILAN SEKALI GUS!!


Inginkan resume yang menarik untuk internship atau mencari pekerjaan? Tetapi tidak mempunyai asas mengedit template resume tersebut? Atau terlalu banyak persaingan??

Infografik resume mungkin jawapan yang anda cari!! Resume yang menarik dapat menarik perhatian majikan baru dan membezakan resume anda dengan pemohon-pemohon kerja/internship lain !!



Jumaat, 27 Januari 2017

Mr Romeo Jual Rumah




Ebook yang harus dimiliki oleh anda yang bercadang untuk memjual rumah. Panduan lengkap prosedur urusan beli rumah, semua kos-kos yang perlu ditanggung, berurusan dengan peguam.





RM434,768 DALAM SATU BULAN


Hari ini ada seorang owner produk buat pendedahan ekslusif tentang cara dia jana sales RM434K dalam masa 30 hari.

Sistem ni ramai yang guna dalam bisnes, tetapi tak semua mampu buat sales sebegitu. Kenapa?


" Sebab mereka gunakan sistem tersebut dengan cara yang tidak betul"


Jadi , ini adalah panduan PERCUMA untuk anda, download sekarang sebelum terlewat.


Di Mana Hartanah Panas






Lokasi Lokasi Lokasi ! Mantra dalam pelaburan hartanah. Tapi macam mana nak tahu lokasi mana yang best ? Video ini membongkar rahsia ini.





Khamis, 26 Januari 2017

Buat Bisnes Dan Closing Secara Autopilot


Satu panduan yang dapat membantu anda Closing sale melalui Whatsapp dengan mudah.

Tahukah anda .... ramai pemilik produk boleh ‘handle’ lebih banyak customer dalam masa yang sama membuat lebih banyak jualan tanpa perlu bekerja lebih masa, produk sampai ke rumah pelanggan tepat pada masanya serta tidak mengganggu masa tidur mereka....Walaupun anda sedang tidur, memandu kereta ataupun sedang bercuti, AutoWasup tetap membantu anda membuat jualan tanpa perlu membalas mesej-mesej pelanggan!





Anak Dara Beli Rumah “Sub-Sale”




Ebook yang harus dimiliki oleh anda yang bercadang untuk membeli rumah. Panduan lengkap bagaimana anda perlu bermula untuk mencari rumah, memahami prosedur urusan beli rumah, semua kos-kos yang perlu ditanggung, berurusan dengan bank dan peguam.




40 Pesanan Buat Pelabur Baru




Terkandung 40 pesanan buat pelabur baru. Semua pelabur hebat pernah, suatu hari dahulu, memulakan langkah pertama mereka sebagai pelabur baharu. Jika ditanya, pasti ramai dalam kalangan mereka yang akan setuju: Alangkah bagusnya jika ketika mereka memulakan pelaburan dahulu, ada orang yang memberikan pesanan dan nasihat kepada mereka agar mereka dapat mengelakkan kesilapan dan terus menuju ke jalan yang betul.




Berita baik untuk anda ...AudioBook Secara PERCUMA untuk anda.




Rabu, 25 Januari 2017

Nak Jual Rumah Cara Siput @ Cara Sang Kancil




Ebook yang harus dimiliki oleh anda yang bercadang untuk memjual rumah. Panduan lengkap bagaimana anda boleh menjual rumah anda dengan cepat dan pada harga anda




MRT 2 Property Directory




Nak tau lokasi tepat dalam Google Earth semua 36 stesen MRT 2 yang akan dibina?

Nak tahu senarai semua hartanah yang berada dalam linkungan 1km radius daripada semua stesen MRT 2 ?

Dapatkan ebook ini sekarang . Anda akan menjadi Sniper Hartanah yang hebat dan anda akan menjimatkan banyak masa berharga anda untuk menganalisa semua hartanah-hartanah ini





X-Factor Melonjakkan Harga Rumah




Kenapa rumah orang lain naik harga mencanak-canak tapi rumah kita tak macam diorang tu. Fahami X Factor yang mampu melonjakkan harga rumah anda.




Selasa, 24 Januari 2017

Video Teknik Killer Langsai Hutang Rumah 10 Tahun




Ketahui Teknik Killer ini bagaimana anda boleh settlekan hutang rumah anda dalam masa 10 tahun sahaja.

Tak kisah samada pinjaman rumah anda Konvensional, Islamik, Term Loan ataupun Flexi.





Strategi Lejen Funnel Jualan Online







Ebook Reveals Funnel Strategi Lejen Funnel Jualan Online
  • Membantu mengautokan bisnes anda
  • Membantu mengaktif income ke 2
  • Membantu memenuhkan tabung hartanah




Teringin nak memiliki rumah?





Buku ini ditulis khusus untuk;
  • Pasangan suami isteri yang nak beli rumah.
  • Orang bujang yang nak beli rumah.
  • Mereka yang nak jadi tuan rumah sewa.
  • Pendek kata ebook ini sesuai untuk sesiapa saja yang nak beli rumah.

Banyak faktor yang menjadi kayu pengukur bagi bank sebelum meluluskan loan rumah antaranya debt service ratio, ccris report, ctos, saving di asb/tabung haji etc, job profile dan pelbagai lagi…

Perkongsian menarik, pengalaman peribadi tuan wafi dalam apply loan rumah yang keseluruhan berjumlah jutaan ringgit… Mungkin ianya membantu rakan rakan yang tercari2 tips lulus loan rumah






Gunakan Kuasa Pemikiran untuk Menarik Impian



Jangan menyesal di atas hasil yang kita perolehi sekarang...kerana ianya adalah daripada pemikiran dan tindakan kita yang lalu.

Perbaiki mana yang perlu untuk mendapatkan hasil yang kita inginkan. 
Bukan mudah nak capai apa yang kita nak...
Bukan susah nak capai apa yang kita nak...
Yang penting...kita ada keinginan yang kuat berserta ilmu dan tindakan yang betul.

Tiada kuasa luaran selain kuasa Allah SWT yang boleh mempengaruhi kehidupan kita, melainkan kita sendiri yang memberikan daya kuasa kepada pemikiran kita.

Kuasa pemikiran ada dalam diri kita. Apabila akal, minda dan hati bersatu...kita boleh capai apa saja dengan mudah. InsyaAllah.

Revolusi Pemasaran SMS Di Hujung Jari Anda!



Ledakkan Bisnes Anda & Hasilkan Jualan 500% Lebih Efektif Menerusi Software Terbaru Revolusi Pemasaran SMS & Database Paling Hebat No.1 Di Malaysia!

CIRI CIRI AUTOMATION SMS :

  • Unlimited Autoreply – Response sms kepada pelanggan secara automatik dengan pantas tanpa perlu menaip sms satu persatu. Hanya setkan sms, dan automatik sms akan autoreply
  • Unlimited Keyword – Setkan seberapa banyak keyword yang anda mahu. App ini akan detected semua keyword tersebut dan menghantar sms yang bersesuaian.
  • Capture Database – Tangkap dan simpan semua database prospek anda secara automatik ke dalam list anda. Dan save semua data prospek anda dengan selamat dan efektif
  • Unlimited Bulk SMS Blasting – Pening bagaimana nak hantar ribuan sms pukal? Jangan risau, ianya hanya semudah 1 klik saja! Sangat Mudah..
  • Unlimited Automatik Follow Up – Antara fungsi hebat yang tidak terdapat dalam pasaran. Setkan sms follow up anda, dan prospek anda akan menerima sms follow up automatik!
  • Pengurusan Database – Uruskan ribuan database anda dengan mudah dah efektif. Nak add, delete, import, export, jumlah sms dihantar dan diterima dan sebagainya!
  • Intergrasi Dengan Pemasaran Email – Satu lagi platform pemasaran yang efektif. Anda boleh hantar sms dan email dalam masa yang sama dengan platform power ini…
  • Sangat Fleksibel – Sangat mesra alam, boleh diguna untuk apa jua medium pemasaran. Facebook, Instagram, Facebook Ads, Website, Whatapp, Telegram semuanya boleh!

…. Banyak Lagi! Padat Dengan Pelbagai Fungsi Hebat.





Isnin, 23 Januari 2017

Ejen Promosi Online .... Tanpa Perlu Modal









kekuatan terhebat program WOW Tone Excel


Jika anda masih memikirkan perlu ke anda buat bisnes ni, berikut adalah beberapa sebab mengapa saya pandang ini sebagai satu peluang keemasan. 
  • Pertama ia merupakan produk keperluan. Ada affiliate atau tidak, orang mesti pakai. Pengguna prepaid pula sangat ramai, hampir 25 juta rakyat malaysia menggunakan prepaid. Maknanya pasaran sangat luas. 
  • Kedua: Nak join sangat murah, ramai orang mampu, maintain juga tidak membebankan, ramai pengguna prepaid top-up setiap bulan berkali ganda dari jumlah maintain yang diperlukan, maka ramai yang tak akan merasa beban untuk maintain setiap bulan. 
  • Ketiga: Downline kita kalau nak topup tak perlu jumpa kita, mereka boleh dapatkan top-up di kedai topup, 7eleven, stesen minyak, Maybank2u Cimb Clicks atau mesin atm. Wow !! Ini alasan paling besar, kerana kalau kita tengah tidur mereka topup, maknanya kita tidur pun dapat duit. 
  • Keempat: Selama ini, saya pakai phone, isteri pakai phone, anak pakai phone, adik beradik pakai phone, kalau mereka topup atau bayar bil, tauke maxis, tauke digi, tauke telco yang lain akan bertambah kaya, kita tak dapat apa-apa pun. Baik saya buat tunetalk-toneexcel, sekurang-kurangnya bertambah juga pendapatan kita, walau sedikit. Tapi kalau ramai, maka akan jadi pendapatan lumayan pula. 
  • Kelima: Disebabkan orang akan pakai phone setiap masa, maka pasti mereka akan sering topup, maka ini peluang untuk kita dapat pencen. Kalau sorang kita sponsor, dan dia pakai simkad tersebut selama 10 tahun, maknanya saya dapat pencen selama 10 tahun. Siapa tak mahu. Bukan mereka menyusahkan kita pun kalau nak topup. 
  • Keenam: Risiko amat kecil, modal sangat rendah kalau tak menjadi (mudah-mudahan menjadi) maka kita tidak akan rugi banyak, kecuali tenaga dan masa yang telah dihabiskan. Kalau menjadi maka bertambahlah pencen kita. 

Saya cadangkan kepada anda, jangan lepaskan peluang keemasan ini, perniagaan ini jarang sekali lalu di hadapan kita, kalau kita terlepas, kita kena tunggu lagi beberapa tahun untuk menjumpai perniagaan seperti ini. 










Mulakan sekarang, dan buat dengan konsisten sehingga dua tahun, insyaAllah mudah-mudahan berhasil.

Ahad, 22 Januari 2017

Uruslah Wang Dengan Lebih Efektif!


Hari ini ramai yang merasa cukup selesa dan gembira kerana memperolehi pendapatan bulanan yang stabil dengan jumlah gaji yang baik dan lumayan. 

Ramai juga berjaya meraih pendapatan sampingan mencecah ribuan hingga belasan ribu ringgit sebulan. Bahkan ada yang boleh berbangga dengan kejayaan mereka yang pernah mengaut keuntungan RM1 juta dalam perniagaan mereka.

Namun begitu, itu kisah memperolehi pendapatan. 

Ramai yang berjaya mendapatkan pendapatan dan wang yang banyak tetapi berapa ramai yang boleh menguruskan wang mereka dengan lebih baik dan efektif?

Saya percaya tidak ramai bukan? 

Ini kerana ilmu mendapatkan wang dan juga ilmu pengurusan wang adalah dua perkara yang berbeza. 

Mendapatkan wang satu perkara yang penting tetapi menguruskan wang dengan efektif adalah perkara yang lebih penting!

Memperolehi wang yang banyak belum tentu membuatkan kewangan kita berada dalam kedudukan kewangan yang baik dan stabil. Ini kerana lebih ramai orang yang berhadapan dengan masalah kewangan sebaik sahaja memperolehi wang yang banyak. 


Kenapa begitu? Mungkin ada di antara kita yang tertanya-tanya. Sudah tentu jawapannya kerana gagal menguruskan wang dengan baik dan teratur.

Semua orang tahu yang wang itu tidak mudah untuk diperolehi. Ini kerana ianya tidak tumbuh semudah daun-daun di pohon kayu. 

Namun begitu adalah tidak mustahil untuk kita membuatkan ianya ‘tumbuh’ dengan baik jika kita tahu teknik bagi menguruskannya dengan bijaksana. 

Dalam ebook "Tips Bagaimana Hendak Mengurus Wang Dengan Lebih Efektif" sebuah karya terbaru daripada Khairulnahar a.k.a Thinkerich, ada membincangkan perkara tersebut di atas. 

Persoalannya "Bagaimana untuk menguruskan wang dengan efektif?" 

Masih ramai yang tidak jelas dengan perkara ini. Kita dapat lihat ramai orang yang membuat wang dan menguruskannya dengan cara yang tersendiri tetapi hakikatnya tidak faham dengan apa yang telah mereka lakukan.

Dengan mengetahui bagaimana untuk menguruskan wang dengan baik dan teratur, secara tidak langsung ianya akan membantu kedudukan kewangan kita berada dalam keadaan yang lebih baik dan menguntungkan. 

Pengetahuan ini amat penting dalam kehidupan kita kerana tanpanya sudah pasti hidup kita dilanda masalah kewangan yang membebankan. 

Kita dapat lihat, mereka yang berhadapan dengan masalah adalah terdiri daripada mereka yang tidak tahu atau dengan lain perkataan tidak memilki ilmu pengetahuan tentang pengurusan kewangan, baik simpanan, perlindungan insurans/takaful dan juga pelaburan.

Untuk menguruskan kewangan, kita tidak perlu menjadi seorang yang pakar dalam kewangan atau memiliki ‘Master’ untuk menguruskan kewangan dengan baik, tetapi sekurang-kurangnya kita perlu menguasai asas-asasnya, itu sudah memadai. 

Bagi tahap keperluan yang lebih ‘advance’ kita serahkan sahaja kepada pakar. Apa gunanya jika kita tahu tapi kita gagal melaksanakannya. Apa gunanya jika kita menguasai teori tetapi gagal dalam pelaksanaannya.

Begitulah juga keadaannya dalam menguruskan kewangan terutama sekali dalam membuat simpanan, menguruskan hutang, membeli polisi insurans/takaful dan membuat pelaburan. 

Memadailah untuk kita mengetahui beberapa asas-asas kewangan yang betul (termasuk pengetahuan untuk menyediakan pelan perancangan) apa yang lebih penting kita sanggup untuk mematuhinya. 


*MENGENAI PENULIS*

Khairulnahar a.k.a Thinkerich merupakan Blogger dan juga Usahawan Internet yang banyak berkongsi maklumat berkaitan pengurusan kewangan terutama sekali dalam niche 'Kewangan Peribadi'. 

Sehingga kini beliau telah menulis lebih 15 buah ebook dalam niche 'Kewangan Peribadi' termasuk judul paling laris setakat ini "Panduan Wang Gaji" & "Panduan Bebas Hutang". 

Buku beliau berjudul Bajet Wang - 7 Cara Untuk Mengatasi Masalah Kekurangan Wang telah pun berada dipasaran sejak tahun 2009 dan telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan sehingga kini.

Matlamat beliau adalah untuk membantu orang ramai menguasai kewangan peribadi masing-masing agar menjadi lebih baik dan teratur.

Untuk mempelajari bagaimana hendak mengurus wang dengan lebih efektif, anda boleh lawati link berikut





Mulakan Langkah Pertama Bisnes Online


Laman web sama seperti sebuah kedai yang menjual produk. Kalau di kedai anda meletak produk anda di atas rak atau meja. Di internet kita memerlukan laman web untuk meletak atau menjual produk kita secara online.


Oleh itu mulakan langkah pertama dalam bisnes online ialah mempelajari membina laman web perniagaan dan grafik online yang lengkap dan profesional. Semuanya diajar. Dari membina laman web, hosting, cpanel, grafik, borang tempahan, memasang email folow up sehinggalah membina shopping cart yang hebat. Melalui video interaktif, pembelajaran anda menjadikan lebih seronok dan cepat.








Sabtu, 21 Januari 2017

Persiapan Lengkap Temuduga


Ini adalah tiket untuk gagal dalam temuduga. Tiada sesiapa yang akan dapat bekerjasama dengan anda. Segala potensi, bakat dan kelebihan diri anda akan terbiar begitu sahaja.

Sungguh pun begitu, sikap negatif masih boleh diubati dengan :
  • Melatih diri menjawab soalan sendiri sehingga yakin.
  • Menyemak resume untuk menghargai pencapaian, kebolehan dan pengalaman anda.
  • Senaman ringan seperti menarik nafas sedalam-dalamnya.
  • Berdoa untuk ditenangkan hati dan fikiran

Panduan yang lebih khusus untuk persediaan temuduga anda





Jumaat, 20 Januari 2017

GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017

Assalamualaikum..



Sempena awal tahun 2017 saya bersama beberapa rakan ingin berkongsi sedikit keseronokan dan kegembiraan bersama-sama dengan pembaca blog ini. Selain itu giveaway ini juga untuk memperkenalkan produk Chia Seed  SlimmTreats selaku penaja utama giveaway ini. Dengan ini dijemput untuk pembaca semua turut sama memeriahkan GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 yang  menawarkan beberapa hadiah menarik untuk pembaca semua.






Senarai Hadiah 

Wang Tunai RM50 x 5 pemenang

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Wang Tunai Rm10 x 2 pemenang


1 Pek Slimmtreats Chia Seeds Bernilai RM20  X 10 pemenang.


Syarat-syarat penyertaan:

1-Mestilah warna negara Malaysia yang mempunyai blog .

2-Buat satu entry dengan  Tajuk Giveaway " GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017" ..

3- Like dan Follow penaja di bawah :- (ikut je la apa yang korang ada..fb, Ig, blog dsb)

Slimmtreats:
http://www.slimmtreats.com
http://www.facebook.com/slimmtreats (like page -optional)

Nora Misnan:
http://Kongsibersamanora.blogspot.com
Http://www.facebook.com/kongsibersamanora
(follow blog +like page)

Jamil Hashim:
http://belogsjm.blogspot.my  (Follow blog & G+)

Nadiah Hanum:
http://nadiah245.blogspot.com
Instagram.com/nadiah_ciknad/ (Follow blog & IG)

Aida Hanafiah: 
http://www.adianiez.com (follow blog )


**Doakan semoga semua penaja dilimpahkan rezeki dan terus berjaya.

4- Copy & paste code  ke html post blog

Jangan lupa share entry give away korang di facebook (jika ada).Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6-2-2017 jam  12 malam..Pemenang akan di pilih melalui random dan hanya bagi yang memenuhi syarat-syarat penyertaan,.

Semoga Berjaya semua..


sekian..

Panduan Solat Sempurna Dan Khusyuk


Di dalam 13 rukun solat, terdapat 3 kategori rukun. Rukun fi'li (pergerakan), rukun qouli (bacaan) dan juga rukun qalbi (hati). Untuk mendapatkan solat yang khusyuk, ketiga-tiga elemen solat ini perlu dilakukan dengan betul dan sebetul-betulnya.

Bacaannya perlu tepat dan diselami maksudnya, perbuatannya juga perlu selaras seperti mana yang ditunjukkan oleh Nabi Muhammad S.A.W. Kesedaran, kehadiran dan tumpuan sepenuh hati ketika solat, akan menjadikan setiap solat yang dikerjakan penuh bermakna dan berbekas nikmatnya di dalam diri.

Jika semuanya itu dapat dilakukan dengan sempurna, insyallah, pasti amalan solat kita diterima Allah dan benteng diri terhadap godaan nafsu dan syaitan untuk melakukan perkara-perkara keji dan mungkar, dapat diperkukuhkan.

Mahu Ebook & Rakaman Video Ini?

Ebook dan rakaman ini adalah di dalam bentuk digital. Jadi, anda boleh download ia terus ke dalam komputer, tab atau handphone anda dan terus membaca dan menontonnya.





Menyediakan Bayi Anda Untuk Membaca



Mahukan bayi anda cerdik ? 

Bayi menjadi cerdik apabila menadapat banyak rangsangan daripada ibu bapa danpersekitaran.

Terdapat pelbagai teknik dan kaedah merangsang bayi bertujuan untuk mengoptimumkan keupayaan dan kebolehan mental bayi . Rangsangan melalui aktiviti bermain, bersenam, komunikasi dan lain-lain lagi.Pelajari bagaimana merangsang bayi agar menjadi pintar dan matang serta mampu menerima pengajaran dengan pantas!

Semua kaedah merangsang bayi terdapat dalam ebook RBPB.




Khamis, 19 Januari 2017

Keajaiban Bersedekah



Dalam kehidupan seharian , kita seringkali dipertemukan dengan pelbagai dugaan, cabaran, dan cemuhan, kadangkala ada juga hinaan serta bala bencana yang menimpa. Tahukah Anda? Bersedekah itu boleh menghalang bencana dan bala... dan sedekah itu juga, berupaya memadamkan api neraka.

Ebook ini membicarakan tentang kelebihan bersedekah serta bagaimana orang yang suka bersedekah, boleh menjadi kaya dan melimpah-ruah rezekinya. Ia turut memuatkan kisah tentang seorang manusia biasa yang merupakan orang Melayu terkaya di Malaysia, menyumbangkan lebih 400 Juta untuk pembangunan insan di sekelilingnya sebagai sedekah.







RM1k Sebulan Dengan Menulis






ANDA MINAT MENULIS? 


Usah Lagi Sia-siakan Hasil Penulisan Anda!
Tahukah Anda? 
Anda boleh menjana pendapatan sampingan sehingga empat angka sebulan dengan hanya menulis?







Planner & Calendar Giveaway







Huhuhu ... rasanya korang sempat join nie ....

Adda nak ajak korang join GA nie ... korang klik je banner kat atas tue

Rabu, 18 Januari 2017

Kismis Ustaz Kazim Elias




Ubah sikap dan persepsi anda terhadap kismis. Kalau anak selama ini 'dirasuah' dengan jajan atau chikedis, apa kata anda tukar kepada kismis. Bukan itu sahaja, anda di pejabat mengunyah kacang sambil buat kerja, apa faedahnya? Tidak mengenyangkan dan melemahkan produktiviti. Tukarlah!!!




Cara 'Halus' Memikat Lelaki Idaman Anda


Jika hari ini anda masih lagi belum bertemu jodoh, ketahuilah, ianya bukanlah silap takdir, cuma, usaha yang dilakukan, masih belum mengena dengan kehendak takdir.

Ini kerana, usaha itu perlulah ikhlas, mencari jodoh biarlah dengan ilmu, memburu cinta biarlah dalam syariat dan mengimpikan lelaki idaman itu sebenarnya tidak salah. Hari ini, saya akan bantu anda, bagaimana untuk berusaha dengan ilmu yang betul di dalam misi mencari jodoh. Mari kita gali ilmu pikat lelaki disini!

Anda pasti akan berasa sangat bahagia apabila mendapat lelaki yang anda idam-idamkan bukan, dan berasa sangat sedih apabila lelaki yang anda impikan itu memilih orang lain, yang anda rasakan tiada apa-apa berbanding diri anda, bukan?

Anda ada kecantikan dan kecerdikan tetapi mengapa si dia tidak nampak? Mengapa dia memilih rakan anda yang pada anda tiada apa-apa kelebihan pun. Di mana silapnya?

Sebagai wanita, anda tertakluk pada had-had tertentu. Anda tidak boleh terlalu terkinja-kinja menunjukkan anda amat menyukai seseorang lelaki itu. Anda ada maruah yang mesti dipelihara.

Tetapi dalam masa yang sama bagaimana anda dapat menunjukkan isyarat kepada si jejaka bahawa anda bermatlamatkan cinta suci terhadap jejaka itu. Anda bukan setakat mahu bercinta dengannya tetapi mahu kekal hidup bersamanya dalam istilah perkahwinan. Sungguh murni niat anda itu, tetapi mengapa terlalu banyak halangan hingga akhirnya anda langsung tidak dapat berkahwin pun. Sekali lagi, apa yang silap?

Tahukah anda, sebenarnya.... ada cara menimbulkan perhatian kepada lelaki dan membina penampilan diri dalam ruang lingkup yang selamat. Malah tanpa bersemuka pun masih ada teknik untuk menarik mereka ‘memandang’ anda wahai para wanita dengan pandangan ingin bernikah.

Jodoh itu ketentuan TUHAN, tapi kita sebagai manusia perlu berusaha bersungguh-sungguh dalam setiap apa yang kita lakukan, tidak terkecuali dalam soal mencari jodoh. Rezeki takkan datang bergolek, begitu juga jodoh. Ada orang jodohnya cepat tiba, manakala ada orang yang perlu berusaha keras mencarinya. Jika sebelum ini anda mengambil mudah soal jodoh, ebook ini bakal mengubah persepsi dan membuka hati serta minda anda tentang soal mencari pasangan.



Selasa, 17 Januari 2017

Mahu Anak Pintar Dan Pandai Membaca?



Jangan sesekali PRESSURE anak dengan memaksa mereka untuk belajar. Seawal usia 3 tahun, hanya perlu ajarkan mereka perkara yang asas-asas sahaja. Tidak perlu menulis sepotong ayat karangan pun. 

Tips kali ini adalah tips yang dipraktikkan oleh Puan Amalina setelah beliau membaca Ebook Anak Pintar Cerdas. 
  • Bila ajar baca perkataan, ajar GABUNG BUNYI, bukan hafal suku kata seperti ba, bi, bu, be, bo. 
  • Bila mengajar mesti ceria selalu. Jadikan sesi mengajar sesuatu yang menyeronokkan. Buat Teknik Asosiasi Aksi, nyanyi lagu fonik & main seperti sebut-sebut bunyi, dan sebagainya. 
  • Pilih tempat sesuai - jauh dari gangguan. Elakkan mengajar dihadapan TV. 
  • Sesi bacaan mestilah pendek, 5-10 minit saja, 2 kali sehari. Elakkan waktu lunch hour. 
  • Berikan hadiah berupa pensil atau alat kelengkapan jika anak anda berjaya meneka jawapan dengan betul. 

Diharapkan anda dapat mempraktiskan tips ini dirumah tanpa jemu. Untuk melihat anak-anak berjaya dan menjadi bijak pandai, iaya perlulah bermula dari usaha ibu bapa di rumah.. :) 

Untuk mengetahui lebih banyak teknik mendidik anak? Jangan lupa dapatkan ebook di www.anakpintarcerdas.com






Kos Iklan Berbaloi Dengan Hasil Jualan




Pernah dengar tentang ‘Power Editor’?

Ramai yang menganggap nak guna Power Editor ni susah giler. Sebenarnya nak guna Power Editor tak susah pun. Malah kalau tau caranya, Power Editor boleh menjadikan kerja kita tersangat mudah!


Power Editor bukan sekadar boleh bantu menjimatkan masa. Kalau digunakan dengan betul, ianya boleh membantu anda mensasarkan iklan kepada prospek yang betul-betul perlukan produk anda.

Ini secara tak langsung akan menyebabkan kos pengiklanan anda berkurang, tapi hasil yang anda dapat berganda-ganda.






Anda tunggu apa lagi? Jangan bazir masa mencuba teknik-teknik yang belum terbukti berjaya.


Isnin, 16 Januari 2017

Panduan Pemasaran Instagram Dan Storytelling


JOM KUASAI PEMASARAN INSTAGRAM DAN STORYTELLING 2017 DENGAN LEBIH BERKESAN 

Anda Dah Sedia Nak Belajar ?
  1. Pemasaran Instagram 
  2. Teknik Dapatkan Targeted Followers?
  3. Teknik Posting Berkesan
  4. STRATEGI Tingkatkan REACH Post?
  5. Luaskan Branding dan Produk Awareness Guna Instagram?
  6. Cara Buat Ayat Iklan Yang Dekat Dengan Jiwa Pembaca
  7. Teknik Bercerita Dalam Iklan
  8. Bagaimana Pukau Pelanggan Dengan Iklan Yang Tak Nampak Macam Iklan?

25 Modul dan 1 Ebook setebal 147 muka surat

Dalam 2 DVD !

JOM KUASAI MAGIK INSTAGRAM dan KUASAI ILMU MEMUKAU PELANGGAN DALAM IKLAN

Kini telah dilancarkan






Panduan Lengkap Rahsia Putu Untuk Bisnes Di Rumah




Pernahkah anda terfikir sekiranya anda kehilangan pekerja suatu hari nanti. Ini tidak mustahil kerana ia pernah berlaku semasa kegawatan ekonomi 1998 dulu. 

Jika anda kehilangan pekerjaan, bagaimana nasib keluarga anda. Andakah anda nak biarkan keluarga anda kesusahan. Nasihat ikhlas saya, elok anda mula belajar bisnes makanan untuk anda survice dalam apa juga keaadan.

Bisnes makanan yang menguntungkan ialah bisnes putu kerana ramai yang telah berjaya dengan  bisnes putu ini. Tidak hairanlah sebuah syarikat MD putu bambo world membuka banyak cawangan putu bambu di selangor

Kini anda boleh juga berjaya dengan bisnes putu yang lumayan ini. Dengan panduan Pakej lengkap Rahsia Aneka putu ini, anda pasti mampu menjana pendapatan yang lumayan.

  • MODUL 1 : MEMBUAT PUTU HOMEMADE
  • MODUL 2: MEMBUAT PUTU KOMERSIAL
  • MODUL 3 : PUTU KOMERSIAL NEW EDITION
  • MODUL 4 : MEMBUAT ANEKA INTI PUTU
  • MODUL 5 : CARA PENGIRAAN KOS PUTU
  • MODUL 6 : STRATEGI BISNES PUTU

Pakej ini bukan sahaja mengajar anda membuat aneka putu yang special. Malah turut mengajar anda cara memulakan bisnes putu anda. Cara memohon peniaga tepi jalan juga ada diterangkan di dalam pakej ini. 

Semoga artikel ini memberi manfaat dan membuka mata anda ke arah masa depan yang lebih cemerlang. 








Jana Pendapatan Pasif Tanpa Produk Sendiri?


Siapa nak belajar teknik pemasaran paling berkesan untuk bisnes online?

Mungkin ramai yang dah tahu tapi belum mula untuk menggunakannya. Teknik Berkesan Yang Saya Maksudka ialah:

PANDUAN AFFILIATE NEWBIES

Antara sebab masih ramai yang belum menggunakannya ialah:
  1. Tidak tahu cara menggunakan teknik ini dengan betul.
  2. Tidak tahu ada cara ZERO kos untuk memulakan pemasaran AFFILIATE.
  3. Menganggap pemasaran affiliate sebagai teknik lapuk yang ketinggalan zaman.
  4. Tidak tahu cara paling cepat untuk mengumpul database pelanggan.
  5. Mudah berputus asa.

Jika anda masih ragu dengan Pemasaran Evergreen ini, cuba perhatikan Syarikat2 besar:
  • AirAsia
  • MAS
  • Lazada
  • Zalora
  • SPA
  • Dll.

Semuanya, masih menggunakan pemasaran affiliate. Jika anda mahu belajar cara mudah untuk memulakan pemasaran email, boleh baca ebook ini