Jumaat, 31 Mac 2017

Pakej Rahsia Puff



Pernahkah anda terfikir sekiranya anda kehilangan pekerjaan suatu hari nanti. Bagaimana jika kilang tempat bekerja anda ditutup atau berpindah. Ramai yang telah mengalami nasib seperti ini. Bagaimana jika berlaku pada diri anda suatu hari nanti. Bagaimana anak-anak dan keluarga anda. Adakah anda sanggup membiarkan mereka kesusahan dan kelaparan. 

Inilah masa terbaik mempelajari ilmu yang membolehkan anda 'survive' dalam apa juga keadaan. Bersiap sedia dari sekarang. Ilmu masakan adalah yang terbaik membantu menjana pendapatan. Bisnes puff, danish dan croissant mudah dimulakan dengan modal yang rendah. Kos memulakannya amat rendah dengan peralatannya telah sedia ada di rumah anda.





Ketahui Rahsia Amalan Zikir dan Doa Mujarab, Daripada Hadis Nabi SAW



Jika kita luangkan lebih banyak masa untuk Allah, sudah pasti Allah akan memenuhi dada dengan kekayaan. Inshaa Allah.





Khamis, 30 Mac 2017

Adakah anda takut sifat kurang keyakinan anda menghantui seluruh hidup anda?





Bagaimana Hidup Anda Boleh Berubah Jika Anda Mempunyai Keyakinan Diri Yang Tinggi?

Ketahui bagaimana anda berkeyakinan 110% tanpa henti dalam masa 21 hari sahaja…

Bila anda yakin, anda mampu lakukan apa sahaja dan sudah tentu Kejayaan bersama anda!





Gagal dan gagal lagi dalam setiap percubaan


Adakah anda rasa hairan mengapa orang kaya dan berjaya mendapat banyak peluang sedangkan anda bekerja keras, terpaksa bayar bil dan masih tidak berjaya walaupun telah mencuba?

Barangkali anda pernah berfikir bahawa rezeki dan kekayaan hanya untuk orang tertentu sahaja. Mungkin anda pernah berkata begini.. 'Mungkin itu rezeki dia... atau "dah takdir..."





Rabu, 29 Mac 2017

Temuduga Pembantu Penguasa Kastam



TAHNIAH untuk anda kerana dipanggil ke sesi Temuduga untuk jawatan Pembantu Penguasa Kastam gred WK19. Anda bertuah kerana tidak perlu menduduki peperiksaan Online seperti calon tahun lalu. Jadi tahun 2017 ini adalah rezeki anda!

Tetapi anda kena sedar, sebenarnya anda sedang bersaing dengan ribuan calon lain yang turut mendapat panggilan temuduga ini. Dan yang pastinya, mereka juga bersemangat seperti anda!

Ini Yang Anda Perlukan.. Rujukan KHAS Temuduga Pembantu Penguasa Kastam WK19







Kertas Model Skema Aktual UPSR Bahasa Inggeris








Kenapa Perlu Ada Ejen?


Kenapa anda perlukan ejen?

Ejen akan bertindak sebagai “tukang cerita” kebaikan atau keberkesanan produk anda kepada orang yang berada di sekelilingnya.

Lagi ramai ejen, lagi ramai “tukang cerita”. 

Lagi ramai “tukang cerita”, lagi ramai orang dengar. 

Lagi ramai orang dengar, lagi ramai orang nak amik tahu. 

Lagi ramai orang nak amik tahu, lagi ramai orang mula membeli. 

Lagi ramai orang membeli, lagi tinggi hasil jualan anda. 







Isnin, 27 Mac 2017

Mari Belajar bersama Upin Ipin


Kini mengajar anak mengaji, mengajar anak solat, mengajar anak mengenal huruf Hijaiyah menjadi satu aktiviti keluarga yang begitu menyeronokkan!. Di mana-mana saja dan dalam apa jua keadaan anda dan anak-anak boleh lakukannya!. Malah anak anda dapat belajar solat dan mengenal huruf dengan gembira dan teruja setiap hari!





BIMBINGAN PANTAS UPSR BAHASA MELAYU - PENULISAN







Ahad, 26 Mac 2017

RAHSIA BISNES TANPA MODAL & JIMAT KOS PROMOSI



Adakah anda adalah seorang Usahawan/peniaga atau anda bercita-cita menjadi seorang usahawan?

Jika anda adalah seorang usahawan dan mempunyai produk/servis sendiri sememangnya promosi merupakan keperluan untuk meningkatkan perniagaan anda. Anda mahu tahu tak bagaimana anda boleh jimat sehingga 500% untuk kos produk promosi yang biasa anda bayar. Jika anda nak tahu sila lihat di sini 

Atau

Jika anda seorang yang bercita-cita untuk menjadi seorang usahawan. Tetapi faktor modal menjadi kekangan cita-cita anda. Anda mesti nak tahu apakah perniagaan yang boleh mula walaupun tanpa modal tetapi untung boleh mencecah hingga 500%. Kalau nak tahu sila lihat sini 



Panduan Instagram Marketing




Sekarang ni dah ramai yang sedar online boleh membantu mereka buat jualan dengan banyak. Tapi, tak ramai pulak yang boleh survive dalam dunia online ni. Nampak je mudah, tapi hakikat atau ‘realiti’nya…


Saya Nak Tunjukkan Satu ‘LUBUK’ Yang Sedang ‘HOT’ Dan ‘TRENDING’ Sekarang Ini!





Teknik paling Simple Untuk Kaut Untung Di FAcebook




Sekarang ni dah ramai yang mula berniaga di Facebook dan kaut untung kaw-kaw di Facebook. Memang best la siapa yang dah dapat untung. Tapi hakikatnya, ramai jugak yang kecundang dan jatuh tergolek (bukan tersungkur lagi dah) di Facebook.






Sabtu, 25 Mac 2017

Adakah anda nak bina web mantop yang cantik untuk bisnes anda?




Sekarang ni zaman internet, zaman semua orang dah boleh order barang, klik-klik dan tunggu barang sampai dari rumah. Kenapa mudah sangat ya? Sebab orang dah boleh jumpa laman web di internet. Website adalah perkara pokok bila anda mahu dijumpai didunia bisnes. Sekarang ni ramai yang memiliki web dan buat untung kaw-kaw bila dapat closed-sale dari website sahaja!





Tahukah Anda ....Blog boleh meningkatkan dan mengandakan jualan anda?


Blog perlu dimiliki oleh sesiapa sahaja bagi mereka yang “celik mata” akan kepentingan sesebuah blog. Ini kerana blog adalah satu medium penyampaian yang amat berkesan bagi menyampaikan sesuatu maklumat.

Sebagai contoh, anda seorang suri rumah dan anda ingin berkongsi kepada orang ramai tentang info-info masakkan. Jadi, anda boleh sampaikan info masakkan dalam blog anda.

Secara tidak langsung, anda sebenarnya boleh buat duit sampingan hanya melalui blog. 

Ramai yang telah berjaya membina nama dan menghasilkan pendapatan dengan hanya menggunakan blog. Jika anda perhatikan, begitu ramai usahawan Internet memiliki blog mereka sendiri bagi berkongsi apakah yang mereka lakukan dan menyatakan apakah produk keluaran mereka yang terkini. Jika anda seorang usahawan Internet, tidak memiliki blog adalah satu kerugian terbesar bagi anda dan perniagaan anda!




Jumaat, 24 Mac 2017

Panduan ternakan Ikan Tilapia



Bidang ternakan ikan adalah satu cabang perniagaan jika diusahakan dengan serius. Bukan sekadar buat kolam, jaga ikan untuk suka-suka tetapi diusahakan supaya menjadi perniagaan berjaya dipasaran. 






Ebook ini bukan sahaja menceritakan tentang bagaimana memulakan penternakan ikan tilapia. Tetapi ia juga mengandungi pengalaman-pengalaman penternak-penternak yang telah mengalami segala perkara di dalam bidang ternakan ini. Seperti kerugian, kematian ikan, penipuan dan sebagainya yang boleh dijadikan teladan dan pengajaran kepada penternak-penternak baru. 

Sanggupkah anda untuk mengalami kerugian sebanyak RM 20000?, RM 10000? atau RM 5000?. Semestinya tidak bukan?. Jadi buku ini akan membantu anda untuk mengelakkan diri daripada mengalami kerugian seperti penternak-penternak terdahulu.


Khamis, 23 Mac 2017

DIY 360





Menjadi bijak wang sebenarnya bukanlah sukar. Hanya perlu berusaha lebih sedikit. Namun bahan bacaan yang banyak didedahkan tidak memberi input berguna.

Masih banyak lagi masalah kewangan, masalah muflis, masalah hutang yang melanda. Ini semua disebabkan kurangnya pendidikan kewangan.






Rabu, 22 Mac 2017

Apa itu surat perjanjian





Surat ini merupakan surat rasmi.

Panduan menulis surat perjanjian dalam Bahasa Melayu. Disertakan sekali Template dalam Microsoft Word dan mudah di edit semula.


























Buat Duit USD Dengan Google Adsense


Sebuah ebook panduan Google Adsense yang patut dimiliki, bukan setakat oleh blogger, tetapi juga pada sesiapa juga yang nak merasai betapa bestnya dapat pendapatan dalam USD dengan cara termudah!!

Dengan adanya akaun Adsense, seorang blogger boleh letakkan kod iklan Adsense di mana-masa sahaja blog atau laman web miliknya. Blogger tersebut akan dapat menjana income menerusi setiap klik Adsense, dan juga setiap kali iklan itu dipaparkan. 






DENGAN TEKNIK SIMPLE NI, BOLEH CLOSE SALE BESAR-BESAR...


Kadangkala kita selalu kejar teknik yang advance untuk buat sales. Dan selalunya teknik tu terlalu teknikal dan belum sesuai untuk orang baru...

Khusus untuk anda yang buat sale di FB, sebenarnya ada satu teknik yang mudah dan boleh terus apply untuk tingkatkan sales. Ramai owner dan agen produk juga gunakan teknik ni saja...

Kalau teknik se'simple' ni pun tak terbuat, apakan lagi yang advance tu. Kalau benar anda masih zero dalam pemasaran FB dan nak bermula dengan betul dan rendah risiko, saya yakin panduan ini sesuai untuk anda.






Panduan Dan Teknik Dekorasi Bajet



Tapi Pernahkah Anda Mengalami Cabaran Lain Seperti.. Rumah yang mempunyai ruang yang sempit. 


Anda perlukan inspirasi ....77 inspirasi dekorasi cara jimat . Anda cuma pilih sahaja. Hendak praktikkan kesemuanya pun boleh. 





Selasa, 21 Mac 2017

Panduan Bisnes Burger



Zaman sekarang, zaman yang agak ‘menekan’ jiwa dan raga anda. Mana taknya, dengan isi-isu ekonomi semasa yang makin hari makin menjadi-jadi. Tentu anda sendiri dah mula ‘naik muak’ dengan berita-berita terkini yang terpampang di dada-dada akhbar dan kaca TV mengenai kos sara hidup yang kian meningkat.

Atau mungkin juga anda dikalangan mereka yang memang sudah mempunyai simpanan tapi tak tahu bagaimana ingin kembangkannya agar anda mampu membina sumber pendapatan tambahan supaya tidak melarat hidup anda di masa hadapan.

Anda tercari-cari bagaimana ingin menambah pendapatan secara sampingan yang boleh anda bina sebagai aset masa hadapan untuk keluarga tersayang anda. Anda pun tak ada idea nak mulakan perniagaan apa yang sesuai dengan situasi anda yang sibuk dan tidak punyai banyak masa.

Baiklah, mari sini saya berkongsi jalan penyelesaianya ...

Inilah salah-satu perniagaan yang tidak memerlukan modal besar, tak memerlukan kepakaran yang tinggi serta tidak akan mengganggu waktu bekerja sepenuh-masa anda jika anda seorang pekerja makan gaji di sektor Kerajaan atau Swasta.





Tips Menjana Jutaan Ringgit


e Book untuk bakal usahawan, pendiri perniagaan, designers dan pelajar! Dikupas dengan santai berdasarkan perkembangan terkini jenama-jenama di Malaysia dan antarabangsa




Anda Serius Nak  Letupkan Sales Anda?



First sekali saya nak tanya Korang. Adakah anda seorang usahawan online yang masih lagi merangkak untuk dapatkan jualan di Facebook?


Yang saya maksudkan ni especially kalau anda jual produk fizikal melalui Facebook.


Jadi, kalau jawapan anda YA, saya nak anda baca dulu tentang ini:







Panduan Lengkap Temuduga Jururawat


Kerjaya jururawat kini menjadi satu kerjaya yang diburu ramai orang terutamanya bagi calon lepasan SPM dan diploma. Lihat saja di sekeliling, pusat institusi kejururawatan makin banyak didirikan bagi menampung permintaan yang kian meningkat bukan saja di sektor kerajaan malah di sektor swasta juga. 

Iyalah...dulu kita lihat ramai orang berebut-rebut masuk ke universiti nak capai lulusan tertinggi supaya dapat mohon kerja yang baik dan dapat gaji bulanan yang lumayan. Kini, dengan berbekalkan sijil SPM iaitu kelayakan yang terendah sekali untuk kerjaya jururawat dah mampu mencapai gaji yang lumayan. Di samping lumayan, kerjaya jururawat ni juga satu kerjaya yang sangat murni.

Oleh kerana permintaan di Asia Barat juga meningkat, banyak di antara jururawat dari Malaysia berhijrah ke luar negara untuk berkhidmat di sana. Ini lagilah lumayan! Siapa kata kerjaya sebagai jururawat tiada masa depan cerah? Apa yang lebih menarik, kerjaya jururawat juga berpeluang melanjutkan pelajaran dari peringkat ijazah hingga ke doktor falsafah. Wahh sangat mengujakan!

Banyak kelebihan bekerja sebagai seorang jururawat, lebih-lebih lagi jika anda berkhidmat di sektor kerajaan. Dan disebabkan kelebihan-kelebihan inilah ramai yang memohon menjadi jururawat. 

Dengan faedah yang ditawarkan, siapa yang tak rabun mata kan? Permintaan jururawat makin tinggi setiap tahun tapi jumlah calon yang memohon juga sangat banyak. Anda bersaing dengan ramai orang, tambahan lagi jika anda nak mohon kerjaya jururawat ini dengan menggunakan sijil SPM anda.

Namun, disebabkan bilangan calon lepasan SPM adalah terlalu ramai dan kuota untuk kerjaya jururawat yang ditawarkan amat terhad, maka kebarangkalian calon untuk berjaya dalam permohonan kerjaya jururawat adalah amat tipis. Jadi, jangan biarkan orang lain mengambil tempat anda. Buat persediaan awal untuk merebut kerjaya lumayan ini.





Isnin, 20 Mac 2017

Panduan Buat Duit Dengan Youtube Adsense


Adakah andasudah memiliki akaun YouTube Adsense?

Saya yakin anda sudah tahu bahawa sudah ramai anak-anak Malaysia kita yang buat duit di YouTube dan pada kali ini saya ingin berkongsi pula dengan anda tentang Buat Duit Dengan YouTube Adsense.

Rakan Saya....Puan Masfira telah berkongsikan tentang ilmu buat duit dengan YouTube Adsense ini. Beliau mendedahkan bagaimana dia boleh menjana RM300++ secara tetap setiap bulan, hanya dengan bekerja tidak lebih dari satu minggu untuk pendapatan tetap setiap hari selama bertahun-tahun.

Jangan terkejut, dia hanya menggunakan 10 buah video sahaja, dalam satu channel YouTube! Dia kata budak sekolah pun boleh buat! Hebat bukan?

Jika 1 channel, 10 video boleh jana RM300++ setiap bulan, bayangkan jika ada banyak channel, banyak video... Rasanya RM5000 sebulan pun tak mustahil. Kan?

Jujur saya kata, seronok juga jika kita boleh buat duit dengan YouTube Adsense ini. Jika sudah siap satu channel sempurna, boleh biarkan. Tinggal tunggu duit masuk dalam akaun sahaja. Lagi-lagi kita dibayar dalam USD. 





Tercari-cari penyelesaian masalah rezeki yang sempit


“Formula terbukti berjaya untuk menarik rezeki yang melimpah ruah, kebahagiaan hati, kekayaan harta dan jiwa, serta keberkatan hidup di DUNIA dan di AKHIRAT”

SANGAT SESUAI UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI PENYAKIT DI BAWAH:
  1. DENGKI
  2. SAKIT HATI DENGAN ORANG
  3. CEMBURU
  4. MURUNG
  5. SEDIH
  6. MASALAH KOMUNIKASI
  7. LALAI
  8. LUPA
  9. TAK CUKUP DUIT
  10. MERASA DIRI HEBAT
  11. RIAK
  12. BERCELARU
  13. TIDAK TENANG TIDUR
  14. SUKA FIKIR MASALAH
  15. TIDAK TAHU MEMBETULKAN NIAT
  16. SUKA FIKIR BUKAN-BUKAN
  17. Dan banyak lagi..






Panduan Lengkap Bisnes air Dan Dessert


Harga barang naik tapi gaji tetap sama. Memang ramai yang merungut tentang masalah ini. Tapi apa guna merungut sahaja tanpa jalan penyelesainya. Tak kan nak terus merungut dan hidup kesusahan.

Kita anda boleh mengubah hidup anda kepada yang lebih baik dengan memulakan bisnes makanan air, dadidh dan desert. Ia boleh dilakukan sambil bekerja.

Ini kerana penyedian bisnes air tidak memerlukan masa yang lama. Anda juga boleh menyiapkan lebih awal seperti dadih dan dessert hotel. Yang bestnya keuntunggannya amat tinggi.





Pakej ini bukan sahaja mengajar anda membuat air, dadih dan dessert hotel. Malah turut mengajar anda cara memulakan bisnes putu anda. Cara memulakan bisnes air, dessert dan dadih. Elok anda tonton videonya terlebih dahulu dibawah:






Bukan itu sahaja. Anda akan belajar pelbagai jenis air, dadih dan dessert seperti dibawah:

14 JENIS AIR
  • Air Tebu (Anda diajar cara pantas mengupas kulit tebu, cara guna mesin tebu dan cara jualan air tebu)
  • Air Kelapa (Anda diajar cara mengupas kelapa dan penyediaan air kelapa)
  • Air Cendol Pandan (Anda diajar cara membuat cendol hijau, air santan tahan lama, air gula merah power dan merebus kacang merah)
  • Air Asam Tiga Rasa (Anda di ajar cara menaikkan rasa asam, jenis asam yang digunakan dan penyediaan bisnes air ini)
  • Air Asam Boy (Anda di ajar cara menaikkan rasa asam, jenis asam yang digunakan dan penyediaan bisnes air ini)
  • Air Asam Girl (Anda di ajar cara menaikkan rasa asam, jenis asam yang digunakan dan penyediaan bisnes air ini)
  • Air Jambu Asam (Anda di ajar cara menaikkan rasa asam, jenis asam yang digunakan dan penyediaan bisnes air ini)
  • Air Katira (Anda diajar cara untuk membuat air katira kos rendah dan air katira kos tinggi)
  • Air Abc Rock (Anda diajar cara pembuatan air ABC Rock)
  • Air Teh Bunga (Anda diajar cara pembuatan air Teh Bunga)
  • Air Mata Kucing (Anda diajar cara pembuatan air Mata Kucing)
  • Air Tembikai Laichi (Anda diajar pembuatan air Tembikai Laichi)
  • Air Carrot Susu (Anda diajar cara pembuatan air karet susu)
  • Air Tembikai Susu (Anda diajar cara pembuatan air tembikai susu)


5 JENIS DADIH NEW EDITION
  • Dadih Tebu
  • Dadih Kelapa / Jely Kelapa
  • Dadih Dari Lebihan Bisnes Air
  • Dadih Dari Minuman 3 in 1
  • Dadih Original Menggunakan Perisa & Pewarna


7 JENIS MOUSSE SPECIAL EDITION
  • Chocolate Mouse In The Cup
  • Tiramisu In The Cup
  • Cheese Mousse Layer Chocolate Cheese Mousse
  • Vanilla Mousse in The Cup
  • Banana Cheese Mouse In The Cup
  • Strawberry Mousse In The Cup
  • Manggo Mousse In The Cup

Semoga maklumat ini membantu anda mengubah hidup kepada yang lebih baik untuk keluarga anda.





Ahad, 19 Mac 2017

Anda Lemah Bahasa Inggeris?


Ketahui Bagaimana Anda Boleh Menguasai Bahasa Inggeris Dengan Menggunakan 3 Strategi Yang Dijamin Berkesan.




Revolusi Minisite TANPA Menggunakan Domain Dan Web Hosting Telah Bermula



Saya percaya ramai yang berminat untuk memiliki laman web sendiri. Terutamanya bagi peniaga-peniaga online. Tapi disebabkan kos untuk memiliki sebuah laman web agak mahal, maka ramai yang terpaksa menangguhkan hasrat tersebut buat seketika.

Sekiranya anda berada dalam golongan di atas... Anda membuat pilihan yang bijak dengan membaca artikel ringkas ini..

Kini, anda boleh memiliki sebuah laman web sendiri ...
  • Tanpa perlu memiliki Domain sendiri berharga RM35/tahun
  • Tanpa perlu memiliki Web Hosting pada Harga RM100/tahun
  • Tanpa perlu mengupah designer untuk laman web anda. Jimat RM50-RM100

Ya... Anda boleh memiliki sebuah laman web sendiri tanpa memikirkan kos-kos di atas yang berjumlah melebihi RM200.. 


Jika anda Serius berminat nak tahu cara bina minisite tanpa kos design, domain dan hosting dan 100 peratus percuma! Maka anda perlu download dan cuba versi 2.0 yang disediakan khas untuk anda!






Anda Boleh Siapkan Grafik Facebook Timeline Dalam Masa 10 Minit Sahaja


Hampir setiap perniagaan online mempunyai laman web atau blog untuk menyampaikan maklumat dan memaparkan produk terbaru dalam pasaran. Begitu juga dengan fanpage, ianya merupakan medium kedua yang banyak digunakan syarikat besar untuk mempromosi produk atau perkhidmatan mereka.



Syarikat google sendiri menggunakan kelebihan fanpage untuk mempromosi servis mereka. 



Begitu cara mereka menggunakan peluang yang ada. Strategi ini yang kita patut tiru. Gunakan peluang yang ada dengan sebaiknya. Paparkan maklumat yang anda rasakan perlu untuk bakal pelanggan anda tahu supaya mereka ingat dan dengan segera tahu apa yang anda tawarkan.


Anda boleh mengupah designer berpengalaman untuk menghasilkan satu timeline cover khas untuk perniagaan anda.



Cara kedua yang lebih mudah anda boleh gunakan adalah dengan menggunakan Tempalte Segera yang boleh didapati disini >> http://templatesegera.com








Sabtu, 18 Mac 2017

RM10 Yang Pertama Menerusi Internet



"Kalau anda sudah bersedia nak buat duit menerusi internet dalam tempoh 24 jam dari sekarang, segeralah muat turun ebook dibawah ini sebelum tawaran PERCUMA ini ditarik balik tanpa sebarang notis!"