Sabtu, 29 April 2017

Buat Duit Dengan UBER


Selama ini, kita menganggap kereta yang kita miliki adalah satu bentuk liabiliti yang tidak mampu memberi sebarang pulangan. namun, pada hari ini, kereta juga mampu menjana pendapatan. malah, lebih hebat kereta yang kita miliki, lebih tinggi pendapatan yang mampu diperoleh. Buku Buat Duit dengan Uber ini memfokuskan bagaimana kita mampu menjana pendapatan dengan menawarkan servis pengangkutan kepada orang lain.





IMPIAN JUTAWAN BUDAK SETINGGAN


Biarpun asalnya aku hanyalah seorang budak setinggan yang hidup dalam kedaifan dan berlumpur dalam kemiskinan, berkaki ayam, berlengging ke sana ke mari. Biarpun pernah suatu ketika aku hanya mengutip sisa untuk membina kehidupan, namun Takdir Tuhan aku terima dengan sepenuh hati.



Kisah Inspirasi Roket Emel





MUDAHNYA BERNIAGA





Buku ini juga sesuai buat anda yang telah lama berniaga selain daripada mereka yang baru ingin memulakan perniagaan tanpa ilmu dan pengalaman. 




Jumaat, 28 April 2017

Panduan Jutawan Dropship


Pernah tak korang terfikir yang buat dropship pun boleh dapat sale juta-juta macam product owner? Macam tak logik je kan…Nak maintain jual 1-2 unit sehari pun sakit, ni kan pulak nak dapat juta-juta!

Baru-baru ni saya dapat korek rahsia beberapa orang otai dropship yang berjaya hit sale jutaan ringgit….Bila dah hadam strategi dieorg, barulah saya sedar banyak benda-benda “biasa” yang ramai newbie tak ambil kesah, tapi dieorg sangat-sangat kesah…Mungkin itu salah sebab kenapa dieorg berjaya.




Anda Dan Internet




Memandangkan internet menjadi satu keperluan global dewasa ini, buku ini bakal menjadi pilihan alternatif kepada buku ilmiah yang sedia ada di pasaran. Buku ini amat sesuai bagi pembaca yang baru menceburkan diri dalam ICT. Ia menerangkan perkara-perkara asas yang perlu diketahui oleh pengguna untuk mengadaptasi perkara-perkara tersebut ke dalam kehidupan seharian mereka. Memandangkan ICT bukan lagi perkara luar biasa dan bukan hanya menjadi pilihan alternatif kepada masyarakat sekarang, sudah sampai masanya masyarakat memandang kehadiran teknologi tersebut sebagai satu perkara yang penting dalam hidup mereka dewasa ini. Buku ini bakal membawa pembaca kepada perkara-perkara asas dalam teknologi komputer sehinggalah mereka menjadi salah seorang pemain dalam dunia tanpa sempadan ini.








Khamis, 27 April 2017

RAHSIAPAVLOVA TERBONGKAR


Video Panduan ini dihasilkan oleh Lynnhassan, seorang baker berpengalaman yang sudah berkecimpung dalam bidang cake baking dan decoration lebih dari 10 tahun. Beliau juga adalah penulis buku keluaran Karangkraf yang bertajuk Kek Cawan dan Baking.

Lynnhassan juga aktif mengadakan kelas-kelas cake baking dan decoration dengan menggunakan Lynnhassan Baking Studio - lynnbakestudio.com . Beliau juga memiliki sebuah kafe kek di Saujana Utama. Lynnhassan telah bereksperimen dengan resipi-resipi kek dan pastri dan kebanyakan kelas dianjurkan adalah berpandukan resipi yang telah dimodifikasi dari resipi asal untuk memberikan rasa yang lebih sedap dan menepati citarasa umum.

Resipi PAVLOVA ini juga adalah hasil beberapa kali eksperimen bagi pastikan ianya tahan lama dan tidak cepat soggy. Pavlova yang dijual secara harian di kafe beliau amat laris hingga ada yang merajuk sebab tak dapat beli. Tempahan untuk majlis tertentu juga banyak diterima sampai terpaksa tolak tempahan kerana kehabisan stok disc.




Selasa, 25 April 2017

Reveal Funnel Case Study




Sifu Oswald Justin buat case study pasal affiliate marketing melalui facebook. Ramai orang sudah pun mempunyai panduan Affiliate Marketing. 

Tapi selalunya ramai yang tidak ambil tindakan untuk buat sampai jadi. Banyak sebab kenapa ramai yang tidak ambil tindakan. Salah satunya ialah panduan yang ada tidak dilengkapi dengan contoh dan langkah-langkah yang perlu diambil. 

Dalam ni Oswald Justin akan tunjukkan satu persatu daripada pemilihan niche sampai lah kepada proses jualan. Ini adalah case study. Bukan sekadar panduan, jadi Oswald Justin akan tunjukkan dan dedahkan semua niche yang dia pernah buat dan berjaya memperolehi jualan. 

Apa yang diterangkan di dalam ebook adalah satu proses yang terbukti berkesan dan masih digunakan sehingga kini. 




Isnin, 24 April 2017

Keliru Pilih Bisnes?


Ramai orang sangka bisnes ni hanya jual produk dropship atau tudung yang hanya untung RM20 - RM30 sahaja. Pendapat saya, persaingannya terlalu banyak!

Malah saya rasa sekarang lebih ramai orang jual tudung berbanding orang yang beli tudung! Bisnes sebenarnya lebih luas, dan peluangnya amat besar.

Dalam ebook 27 Idea Bisnes Yang Kalis Ekonomi Gawat, ia sarankan jenis-jenis bisnes yang untung antara RM200 hingga RM1,200 bagi setiap pembelian.

Sekiranya anda masih ada kerja hakiki, anda tidak akan ada banyak masa untuk buat bisnes. Jadi anda perlukan bisnes yang untung besar.

Kebanyakan idea bisnes yang disediakan di sini tak perlu modal permulaan. Hanya perlu pandai marketing saja. Marketing adalah sesuatu yang anda boleh belajar.





Jualan Ebook Income 4 Angka





DOWNLOAD Case Study Sebenar Bagaimana beliau Hasilkan Profit 4 angka Dalam Masa 4 Hari. Tanpa sebarang kos promosi!!





Ahad, 23 April 2017

Roketkan Jualan Anda Sekarang









Bina Video Landing Page Dengan Beberapa Klik


Ramai peniaga online tidak cukup tools untuk lakukan marketing dengan cara yang betul. Mereka hanya tahu iklan di wall FB, di Insta.

Teknik kat atas tue dah LAPUK!


BAGAIMANA MARKETING ANDA BOLEH JADI LEBIH MENARIK DENGAN MUDAH?

Terdapat beberapa strategi yang anda boleh gunakan untuk dapat lebih banyak sales:
  • Guna landing page yang cantik dan mudah faham
  • Guna video promosi supaya orang lebih mudah faham
  • Guna urgency dan countdown timer untuk buat prospek bertindak segera
  • Kumpul database prospek dengan berikan hadiah menarik

Untuk lakukan semua aktiviti tersebut, ianya memerlukan kos yang tinggi & kemahiran khas untuk bine website, bina offer page dan sebagainya.

Jangan risau, satu software nie untuk anda hasilkan kempen marketing yang menarik dengan mudah.







#1 Giveaway by The Aaisy



Minah Comel... Matanya Rabun
Jom Join DI SINI

Video 4 Ilmu Pendinding Hartanah




MELABUR MEMANG BOLEH MENCIPTA KEKAYAAN DAN KEMEWAHAN TETAPI ADAKAH ANDA TAHU BAHAWA SUDAH ADA YANG TERPERANGKAP DENGAN JERAT HARTANAH??




Sabtu, 22 April 2017

Income Konsisten RM4-Angka Setiap Bulan Dari Bisnes Affiliate!



Saya dapat tahu, sorang Hero Affiliate, Tuan Affiq Fadzil share teknik & strategi beliau buat affiliate dapat maintain komisyen 4-angka setiap bulan. Memang ramai la dapat buat income sedap dalam affiliate nanti lepas ikut teknik tu..huh.

Kalau korang pun nak tahu teknik & strategi Tuan Affiq Fadzil ni, nak tau apa yang best dan proven sangat dengan strategi tuh..







Jangan Biarkankan PELUANG berlalu sahaja...TANPA buat apa-apa TINDAKAN




Panduan ini bukannya perkongsian biasa, tetapi penulis turunkan segala langkah yang beliau lakukan secara terperinci dengan harapan..Supaya anda mudah faham apa yang saya terangkan..

Dan supaya mudah untuk anda tiru dan aplikasikan dalam bisnes Facebook anda..Dan yang paling PENTING, supaya anda dapat RESULT yang buatkan anda happy dan bahagia.

Bila teknik yang dilakukan menjadi, bisnes semakin improve, mestilah anda happy kan..

Kelebihan ProSpyFB ini

  • STRATEGI SCAN Produk Yang BANYAK DEMAND di Facebook - Penulis tunjukkan pada anda bagaimana nak tahu produk apa yang orang betul-betul nak beli di Facebook.Dah tahu benda ni, anda terus boleh dapatkan supplier dan jual je di Facebook.
  • TEKNIK INTAI LUBUK SUPPLIER  - Penulis tunjukkan kat mana anda boleh dapatkan supplier dengan harga yang kompetitif dan cara untuk deal dengan mereka.
  • TIGA TEKNIK "ZERO MODAL" - Dengan teknik ini anda tak payah lagi fikir nak modal beli stok. Penulis ada teknik dan strategi secret (selain dropship) untuk anda buat bisnes Facebook ni tanpa perlu modal beli stok.
  • STRATEGI "INSTANT SALES" - Penulis dedahkan teknik yang saya buat untuk promosi dan hasilkan instant sales. Confirm dalam 24jam dah ada yang nak order punya.
  • LIFETIME SUPPORT GROUP - Dan bukan itu saja..penulis takkan biarkan anda terkontang kanting seorang diri untuk cari penyelesaian kalau ada masalah.

Sekarang semuanya terpulang pada anda sendiri. Samada anda mahu happy dengan mendapat banyak ilmu bisnes dan meraih banyak result positif untuk bisnes Facebook anda atau sebaliknya.







Jumaat, 21 April 2017

Instagram ni MUDAH, SIMPLE, TAK TERLALU TEKNIKAL!



HASILKAN JUALAN Dan KUASAI ILMU PEMASARAN Menggunakan Teknik & Strategi Pemasaran SIMPLE TAPI POWERR di INSTAGRAM Walaupun Anda Masih BARU




Course ini merupakan koleksi gabungan produk antara 4 TENAGA MAHIR yang KACAK SERTA CUN yang BERPENGALAMAN LEBIH DARI 3 TAHUN dalam bidang Instagram, dan produk-produk ini merupakan produk-produk terbaru, terkini!

Anda nak tahu... siapa 4 tenaga mahir yang kacak dan cun? Klik Di Sini





ASAS, TEKNIK DAN STRATEGI



Asas, Teknik dan strategi? Mana lagi penting? Sebagai kesimpulan, Semuanya penting cuma tersangat penting untuk tahu dan asingkan mana lagi penting untuk faham terlebih dulu..

Asas, Merupakan tapak untuk setiap perbuatan. Nak pendekkan cerita, setiap perbuatan perlukan asas. Nak berlari mesti ada asas keseimbangan badan dan berjalan. Nak menari mesti ada asas tarian sebelum jadi lebih hebat. sebab tu ianya penting!

Teknik pula merupakan Idea-Idea yang muncul daripada asas atau ayat mudahnya idea manipulasi asas atau kombinasi asas-asas. Setiap orang mempunyai teknik yang berbeza tapi Asas yang sama. Proses untuk jadikan sesuatu Teknik yang proven ianya memakan masa, kos dan idea yang banyak.

Strategi pula merupakan 'peta besar' dalam mencapai sesuatu matlamat yang terkandung teknik-teknik. Peta ni sangat penting untuk memudahkan tuan puan tahu teknik yang macamana lebih berkesan untuk capai matlamat tersebut. Strategi ni tak perlu mintak orang punya. Cipta strategi sendiri. Dalam kes lain, ada juga yang jenis belajar strategi orang kemudian jadikan panduan untuk strategi diri sendiri.

Ramai usahawan belajar teknik, teknik dan teknik, tetapi tak tahu asas dan strategi.. Mereka berjaya ke? yess mereka berjaya tapi 'sekejap' lepas tu jatuh dan cuba apply teknik yang sama tetapi banyak kes dimana teknik mereka dah tak relevan lagi masa tu. Kemudian nak buat strategi baru tak boleh sebab tak faham asas. Cukup belajar teknik. Back to Basic, This is 2017 bro. Break the pattern, and Make your own Idea

Nak belajar #Asas, #Teknik & #Strategi jualan 5 angka serentak?





Khamis, 20 April 2017

ANDA ADA PHONE ROSAK?? NAK BELAJAR REPAIR SENDIRI?? NAK BUAT $$$ DENGAN REPAIR PHONE??


Kalau anda Nak Belajar tentang Ilmu Repair Handphone Ni Mmg Mahal & Jarang Sgt Ada Otai2 Yg Offer Utk Share Ilmu ni.

TAPI KINI...Anda Boleh Mulakan Langkahan Pertama Utk Belajar Basic Repair Handphone 




Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my.

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.


Copy dan klik banner untuk penyertaan

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.


Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict

Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Anda seorang peniaga online?


jadikan prospek kepada rakan.... rakan kepada pelanggan.... pelanggan kepada PELANGGAN SETIA






Rabu, 19 April 2017

7 Teknik Ayat Jualan





Ebook ini membincangkan tentang cara tulis ayat iklan yang focus untuk menjual simkad sahaja tetapi anda boleh olah sendiri mengikut apa yang anda ingin promosikan di Facebook. .





Bersedia Untuk AUTOVIRALKAN Bisnes Anda Sekarang



APLIKASI VIRAL MEMBOLEHKAN ANDA BERJAYA TANPA KEMAHIRAN TEKNIKAL SEKALIPUN






Selasa, 18 April 2017

Kulit Cerah, Anjal dan Gebu Dalam Masa 14 Hari!


Sudah terbukti barisan produk Neautrocell mampu mencerahkan, menganjalkan & menyihatkan kulit para wanita sekalian. Menggunakan teknologi Bioswiss, Neautrocell mengeluarkan produk kosmetik, KHAS UNTUK WANITA ASIA.


Mari dapatkan sampel foundation neautrocell secara percuma..








Halau makhluk perosak dengan berkesan


Memang cukup geram apabila tanaman yang diusahakan langsung tidak dapat dimakan kerana dikacau oleh kera dan babi hutan. Racun pun dah letak nanti ia tetap banyak. Kalau makan sikit sikit, tak apa lah. Ini langsung terus habis sepokok apabila datang.



Kerimo adalah singkatan kepada Kencing Harimau atau Kencing RIMO dalam bahasa tempatan di Kuala Kangsar. Ia adalah bauan seakan akan bau kencing harimau. Harimau merupakan raja rimba yang ditakuti pelbagai haiwan termasuklah manusia. Cuma manusia tidak tahu baunya bagaimana.

Bau sedikit Hamis seakan akan bau kencing harimau membuatkan kera dan beruk lari mencicit tidak berani mendekati kawasan disembur KERIMO. 

Kerimo ini merupakan hasil daripada penduduk tempatan Kuala Kangsar. Malah saudara beliau seorang guru telah berjaya menerima Anugerah Tempat Pertama Guru Inovasi Negeri Perak 2015 dengan memperkenalkan produk bauan kencing harimau ini.

Isnin, 17 April 2017

Adakah anda ingin merasai KEMBALI bahagianya hidup tanpa hutang?






Apabila hutang selesai satu persatu, saya gembira, tenang, fikiran jadi jelasdan tidak ganggu kebahagian rumah tangga saya.

Bagaimana saya lakukannya?

Mudah sahaja, cari satu strategi langsai hutang, rancang ikut strategi tersebut, Insya Allah... satu persatu hutang akan langsai. Jika anda mengharapkan teknik yang canggih, terlalu complicated, ini bukan untuk anda.

  • Jika anda tidak boleh berdisiplin, ikut strategi yang diajar, ini bukan untuk anda.
  • Jika anda, orang yang jenis, apabila diajar, anda akan cakap, "Oh, aku dah tahu dah....", ini bukan untuk anda.
  • Ini,adalah untuk mereka yang BENAR-BENAR serius, nak keluar daripada belenggu hutang.

Pembelajaran diajar, melalui webinar. Yeap, ini adalah rakaman webinar LIVE. Tiada fancy, tiada muslihat kamera, tiada edit.... hanya STRAIGHT TO THE POINT !




Resepi Kek Bisnes



Anda selalu beli Kek di Kedai Kek ternama Secret Recipe untuk majlis hari jadi atau apa juga majlis? Apa Rahsia mereka sehingga mereka boleh menjual sebiji kek sehingga lebih dari RM100.

Mereka dapat menjual dengan harga yang tinggi kerana kek mereka adalah kek PREMIUM. Kek mereka dibuat dari bahan-bahan yang kos yang sedikit tinggi dan rasanya sangat ENAK dan membuatkan anda akan sentiasa ingat akan rasanya.

Saya kongsikan Resepi kek Bisnes yang setanding dengan rasa kek yang dijual di Secret Recipe (mungkin lebih sedap). 







Bina Squeeze Page Semudah ABC






Nak Kumpul "Data Pelanggan" Tapi Tak Tahu Bagaimana Nak Buat Squeeze Page Ini Bukan Lagi Satu Masalah Besar


Kerana Magic Tool Yang Bakal Anda Gunakan Pasti Membantu Anda


Tak ada idea nak buat duit dengan Instagram?



SEBELUM ANDA BERPUTUS ASA MENJUAL DI PLATFORM INSTAGRAM ATAU KEHABISAN SEJUMLAH WANG MEMBAYAR SERVIS FOLLOWERS/PAID REVIEW/IG ADS, 

SERTAI GROUP JENERAL INSTA PRO KERANA GROUP INI AKAN MEMBANTU ANDA 

DARI SEGI PANDUAN/TUTORIAL/CADANGAN/PERBINCANGAN UNTUK ANDA MEMANTAPKAN LAGI PERNIAGAAN ANDA DI INSTAGRAM.




Ahad, 16 April 2017

Rahsia Coklat Buatan Tangan


Coklat merupakan antara makanan yang menjadi kegemaran ramai termasuk saya dan suami . Kegilaan kami terhadap coklat membuatkan saya memulakan perniagaan membuat coklat buatan tangan daripada rumah.

Permintaan terhadap coklat buatan tangan memang sentiasa ada kerana rasanya yang pelbagai dan unik berbanding dengan coklat bar yang dibeli di kedai. Permintaan akan memuncak apabila musim perayaan dan juga cuti sekolah.

Cuba teka kenapa?

Sudah tentu... Perkahwinan dan Pertunangan! Selain itu terdapat majlis yang menjadikan coklat sebagai goodies seperti majlis hari jadi dan keraian tertentu.

Coklat buatan tangan boleh dijadikan sebagai hantaran buat bakal suami atau isteri bagi mereka yang bakal berkahwin. 





Aplikasi Telefon Ajaib



Bagaimana hendak buat duit.
Bagaimana hendak dapat income tiada henti.
Bagaimana hendak dapat income setiap hari.
Bagaimana hendak guna aplikasi terima duit.
Bagaimana hendak pasang aplikasi ini dalam Android Phone.


Teknik Ajaib Luar Biasa






Mudahnya Belajar Photoshop






Mesti korang nak tahu sesangat cam ner DVD MASTER COLLECTION ni boleh bantu ramai yang masih baru dlm photoshop, skill buat poster, resume gempak, atau banner program kan?






Jumaat, 14 April 2017

Adakah anda keliru apa jenis pengiklanan Facebook Ads yang sesuai untuk anda bermula?



Orang yang dah biasa buat iklan, tak akan "cair" dengan angka jualan ataupun keuntungan yang banyak. Tetapi mereka "cair" dengan hasil "cost per lead". Mereka nak tahu berapa banyak prospek yang boleh diperolehi dengan kos iklan yang dibelanjakan. Ramai orang terpedaya dengan angka jualan. Sedangkan angka jualan ataupun keuntungan boleh berubah dengan produk yang berbeza.. Jika jual produk yang mahal, maka nampaklah angka jualan yang tinggi & sebaliknya.

Jadi, Nak Tingkatkan Respon Dengan Kos Yang Super Jimat?






Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Penerangan S41




Adakah anda salah seorang calon yang dipanggil untuk ke sesi peperiksaan Online Pegawai Penerangan? Jika ya, saya ada berita menarik untuk anda.







Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Penerangan S29



Adakah anda salah seorang calon yang dipanggil untuk ke sesi peperiksaan Online Penolong Pegawai Penerangan? Jika ya, saya ada berita menarik untuk anda.





Khamis, 13 April 2017

Mana Satu Saya nak Pilih? Dropship Ke Affiliate?



Sebenarnya ia terpulang kepada anda. Anda lebih cenderung nak buat bisnes yang mana satu?

Namun pilihan terbaik untuk mereka yang baru nak mula, affiliate adalah satu cara yang paling rendah risiko untuk bermula...

Apa kerjanya seorang agen affiliate ni?
  • Pilih produk untuk dipasarkan.
  • Buat langkah-langkah promosi.
  • Terima komisyen atas jualan.

Mudah kan? Komisyennya pulak selalunya tinggi dalam 40% ke 50%.

Katakan anda jual satu produk yang dapat komisyen RM50. Kalau buat 10 jualan dah dapat RM500. Kalau anda  berjaya hasilkan 30 jualan sebulan iaitu 1 jualan sehari, berapa anda dah dapat? Lumayan kan?



Begitulah hebatnya affiliate ni. Bisnes tanpa produk, tanpa susah payah, tanpa risau apa-apa...









Selasa, 11 April 2017

Buat Bisnes di Website Mudah.my


Anda pernah berniaga di mudah.my? Jika tiada,rakan saya nak beri PERCUMA ebook INSTANT SALES





Sebab rakan saya akan tunjuk cara bagaimana untuk dapat INSTANT SALES
rm200-rm500 tau.


Menu Diet makan Tengahari



Korang tengah berdiet? Pening nak masak menu apa lagi sepanjang berdiet ni? 

Ni saya nak share free jer 15 Menu Diet Makan Tengahari 
(ada sorang akak ni share)







BORONG DI CHINA ...INGAT SENANG KE?


Buku ini mendedahkan beberapa faktor yang sering menjadi punca kegagalan memborong di China. Tip-tip memborong turut disertakan sebagai panduan dan yang lebih best, senarai tempat borong mengikut jenis barangan juga didedahkan.





Isnin, 10 April 2017

Hasilkan LONG TERM STABLE INCOME Dari Bisnes Ini



Saya nak share sikit Ilmu berguna dari Otai Internet Marketer iaitu Cikgu Hafis. Beliau ada berkongsi rahsia bagaimana beliau berjaya mendapatkan RM72000 dalam hanya 3 bulan sahaja..

Beliau beri percuma 1000 unit ebook untuk didownload. Sebelum anda terlepas Ilmu Berguna  ini.SILA DOWNLOAD DISINI





Download sekarang sebelum ditutup.

BUAT DUIT DENGAN DROPSHIP


Berbisnes secara dropship kian mendapat tempat di hati usahawan-usahawan kecil dan sederhana. Cabarannya, mampukah bisnes tersebut bertahan lama? Adakah pendapatan yang diperoleh benar-benar lumayan ataupun indah khabar dari rupa? Apakah risiko bisnes ini? Buku ini mampu memberi pencerahan kepada pembaca terutamanya yang sedang berkira-kira untuk memulakan bisnes ini.




Temuduga Penguasa Kastam WK41


Dipanggil Temuduga KASTAM Sesi April/Mei ini? Kalau tak prepare memang susah nak LULUS tu.."

Jangan risau, nota dan contoh soalan temuduga ini bakal membantu anda!





BUAT DUIT DENGAN FACEBOOK DAN INSTAGRAM



Media sosial seperti Facebook (FB) dan Instagram kini bukan lagi sekadar medan berkongsi pendapat, video-video viral, serta gambar semata-mata, tetapi boleh dijadikan sebagai lubuk pendapatan. Sekiranya kena pada caranya, FB dan Instagram mempu memberikan hasil yang lumayan kepada sesiapa sahaja yang bijak menggunakan medium ini. Soalnya, bagaimana?





Ahad, 9 April 2017

Menjejaki Jutawan Senyap



Selama ini para peniaga kecil atau usahawan jalanan tidak dipandang orang. Mereka dianggap 'kelas bawahan' tidak ada pejabat dan tidak perlu ada business card.

Cara mereka berusaha macam penyu lepas ke lautan luas dengan tidak tahu untung nasibnya. Apabila mahu bertelur pulanglah ia ke daratan dan barulah diintai orang. Bertelur ratusan biji tetapi mereka tetap senyap tanpa suara... apa yang keluar hanyalah air mata.

Akhirnya tanpa sedar harta mereka mencecah jutaan ringgit. Mereka masih tetap senyap. Itulah Jutawan Senyap. Jutawan yang tidak terpandang dan tidak terbilang. Tiada glamour, tiada kuasa dan tiada nama. Namun mereka hebat...

Mungkin jiran anda Jutawan Senyap? Anda tidak akan tahu sehinggalah anda menjadi salah seorang daripada mereka!

GRAKO Robot Insta




Adakah anda sudah mempunyai akaun instagram dan ingin menguasai pemasaran IG?


Jika tidak ..... saya sangat akan mengesyorkan anda untuk tengok-tengok software GramKosh... Ia adalah satu inovasi baru dalam bidang Marketing.