Khamis, 27 April 2017

RAHSIAPAVLOVA TERBONGKAR



Video Panduan ini dihasilkan oleh Lynnhassan, seorang baker berpengalaman yang sudah berkecimpung dalam bidang cake baking dan decoration lebih dari 10 tahun. Beliau juga adalah penulis buku keluaran Karangkraf yang bertajuk Kek Cawan dan Baking.

Lynnhassan juga aktif mengadakan kelas-kelas cake baking dan decoration dengan menggunakan Lynnhassan Baking Studio - lynnbakestudio.com . Beliau juga memiliki sebuah kafe kek di Saujana Utama. Lynnhassan telah bereksperimen dengan resipi-resipi kek dan pastri dan kebanyakan kelas dianjurkan adalah berpandukan resipi yang telah dimodifikasi dari resipi asal untuk memberikan rasa yang lebih sedap dan menepati citarasa umum.

Resipi PAVLOVA ini juga adalah hasil beberapa kali eksperimen bagi pastikan ianya tahan lama dan tidak cepat soggy. Pavlova yang dijual secara harian di kafe beliau amat laris hingga ada yang merajuk sebab tak dapat beli. Tempahan untuk majlis tertentu juga banyak diterima sampai terpaksa tolak tempahan kerana kehabisan stok disc.




Catat Ulasan