Khamis, 31 Ogos 2017

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Separa Perubatan



Dah mula persediaan untuk exam Separa Perubatan?

Jika anda dipanggil, sila mula studi. Tapi syaratnya mula dengan betul. Jangan
studi tak tentu arah :)

Rujukan yang anda perlukan adalah rujukan ini yang telah bantu ribuan calon lulus. Tak percaya?

Semak snapshot calon yang lulus sebelum ini di ↪ Calon Lulus (klik sini)







Rabu, 30 Ogos 2017

Interior Design Tips & Tricks





Ramai orang idamkan rumah yang cantik tapi kerap membuat kesilapan, yang mana tidak rancang dengan baik dan tergesa-gesa. Bila sudah start nk buat renovasi, waktu itu jugak baru nak fikir pasal bajet, masa dan design. Akibatnya, habis duit kena tipu dengan kontraktor.”Design rumah jadi cacar marba, duit pun terbang entah ke mana”Menyesal pun dah tak berguna.







KISAH INSPIRASI TOKOH PROFESIONAL GENERASI FELDA





Anda Takde Masa Nak Fikir Tentang Ayat Jualan?


Kalau anda run bisnes gunakan FB sebagai salah satu chanel marketing, sure anda perlu buat  ayat jualan yang power untuk pikat bakal pelanggan dalam FB.

Betul kan?

Kadang-kadang ambil masa yang teralalu lama nak fikir ayat jualan...Betul?

Seorang sahabat saya nak bantu jimatkan masa anda, buang pening kepala anda untuk fikir buat ayat jualan di Facebook, dengan..




Di dalam skrip ini, beliau bagi anda:

  • 10 Headline (tajuk iklan) Mencengkam
  • Tips Naikkan Nafsu Pembeli
  • Template Step Copywriting
  • 10 Skrip Ayat Jualan Pelbagai Bisnes

Semuanya shortcut, step by step, anda boleh tiruvasi dan sesuaikan untuk apa jua bisnes anda.


Selasa, 29 Ogos 2017

Cabaraan Buat Blog!



Nak buat blog memang senang. Rajin-rajin jelah tanya en google untuk cari caranya. Tapi kadang-kadang bila mula sangkut, main belasah je install plugin sesuka hati, mulalah ada yang tak compatible, blog jadi slowlah, ada benda tak keluarlah.

Kalau ikutkan saya, memang saya akan install basic 10 plugin ni sahaja. Minimum tapi functional. Antara yang wajib saya install ialah:

  1. Sucuri plugin – security plugin
  2. SEO Yoast – SEO plugin
  3. Sumome – sharing plugin
  4. WP Google Analytic – analytic plugin
  5. Icegram – popup form

Kalau anda nak tahu lagi plugin apa yang perlu anda install dan complete setup semua plugin tu, anda boleh KLIK KAT SINI




Isnin, 28 Ogos 2017

Belajar Sublet Secara Online Jer...


Baru-baru ini rakan saya,Tuan Malik Yaacob ada melancarkan satu Program Khas untuk mereka yang sedang mencari ilmu berkaitan dengan sublet.

Program ini dikenali sebagai Subletmethod






Ini merupakan program secara online dimana anda akan mendapat bimbingan secara DIRECT dengan tiga otai sublet iaitu Tuan Malik, Tuan Amin Harith dan Tuan Syamin

Jujurnya banyak ilmu yang saya belajar daripada otai-otai ini dan mereka juga antara orang-orang terawal yang memperkenalkan Sublet ini kepada market hartanah di Malaysia suatu ketika dahulu.

Anda boleh KLIK SINI untuk melihat detail berkaitan Program SubletMethod ini.



Sabtu, 26 Ogos 2017

Instagram Gempak Maksima


Nak naikkan followers IG tak susah ya .... Contoh anda jual tudung, carilah akaun IG butik yang popular dan follow followers mereka

Manual guna jari pun boleh ..... Upah adik beradik, kawan-kawan tolong follow followers mereka pun boleh

Dah ada robot macam Instagress, Followers Assistant dll lagi bagus. Lagi senang .. Setting kan ajerr untuk auto

Tapi lagi bagus kan kalau ada Insta Database. 500 ++ akaun-akaun IG yang femes dan dipecahkan mengikut pelbagai niche popular

Copy database yang disediakan ajer.. Semudah itu..

Tiada lagi isu selepas ni, Nak follow followers IG mana ek?

Yang pastinya database ini pastinya sesuai untuk mendapatkan followers yang sesuai dengan niche jualan anda

Berminat untuk tahu lebih lanjut ?







Jumaat, 25 Ogos 2017

Software Rahsia Yang Wajib Dimiliki Oleh Semua Usahawan Online


Saya harap software rahsia ini dapat bantu lebih ramai Usahawan Internet di Malaysia. PixLEADS adalah software awesome yang dapat membantu Internet Marketer terutama yang aktif guna FB ads untuk dapatkan REAL targeted audience dari Facebook.

Dengan cara ini, iklan anda dapat disasarkan kepada pelanggan yang lebih tepat. Malah anda boleh dapatkan ribuan database termasuk EMAIL hanya dlm masa kurang 1 minit!






Kos FB Ads Makin Meningkat, Ini Yang Korang Kena Buat!


Sekarang ni JERUNG pakai FB Ads...SIAKAP pakai FB Ads...BILIS pun pakai FB Ads...Seminar sana sini ajar FB Ads...Pendek kata hampir semua orang yang buat bisnes kat FB dah terdedah dengan FB Ads!

Masalah yang timbul, dulu kos iklan macam beli gula-gula je...

"..Lai...lai...Satu prospek (fans) = RM0.01...murah...murah.."

Tapi sekarang, satu prospek dah makan berhengget-hengget!

So apa nak buat??? Haaa, klik banner kat bawah ni untuk tau jawapannya... :) 






Rugi kalau anda tak tahu ilmu ni...Jangan biarkan untung dengan kos FB Ads sama paras!


Sabtu, 19 Ogos 2017

Software Yang Bakal Meledakkan Jualan Bisnes Anda 300X Ganda!


KENAPA ANDA HARUS MEMILIKI SOFTWARE NI?
  • Sekiranya anda ingin meningkatkan jualan hingga 300 %
  • Friend list banyak tapi sale krik krik!
  • Kurang enggagement di personal FB
  • Tak ada banyak masa untuk post ke group group jualan
  • Prospek di facebook anda tak targeted
  • Tak cukup sumber kewangan untuk buat facebook ads  (iklan berbayar) atau dah banyak habis untuk iklan tapi sale tetap slow!


MEMPERKENALKAN SOFTWARE AUTO FB PC & LAPTOP






Selasa, 15 Ogos 2017

eBook Collection for Business






Jimat & Simpan RM1,000 Sebulan!


Terdapat 123 tips berjimat yang praktikal dan mudah dilakukan di dalam ebook ini! Selain itu, ebook ini juga turut disertakan dengan 3 ebook bonus yang menarik.

Ebook ini amat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah tidak cukup duit atau sekadar "cukup-cukup" duit sahaja pada setiap hujung bulan!






Ahad, 13 Ogos 2017

TIADA JUALAN DI INSTAGRAM?


ANDA TAK TAHU CARA FOLLOWING YANG BETUL?

SUMOGRAM boleh bantu BOOOOMKAN JUALAN Anda dan berikan TARGETED FOLLOWER yang AKTIF !!!

dengan menukarkan kerja manual anda kepada automatik tanpa perlu menghabiskan masa berjam-jam menghadap handphone.




SUMOGRAM berfungsi untuk membuat kerja-kerja
  • Auto post
  • Auto follow
  • Auto follow back
  • Auto unfollow
  • Auto like
  • Auto comment
  • Auto DM
  • Search Viral Hashtag

Rabu, 9 Ogos 2017

Nak Buat Sales Konsisten Setiap Bulan? Baca Ni..



Kalau anda betul-betul serius nak buat sales konsisten setiap bulan dalam bisnes online, kena buat beberapa benda ni:

  1. Kumpul beribu ribu prospek yang berminat dengan produk atau bisnes anda
  2. Bina kredibiliti pantas untuk buatkan prospek suka dan percaya anda
  3. 'Basuh' minda prospek supaya mereka jadi 'lapar' dan tak sabar sabar nak beli produk/bisnes anda
  4. Seni promosi untuk 'pujuk' dan 'push' prospek supaya beli produk anda.
  5. Flow dan Sales Funnel yang anda boleh ulang berkali kali untuk buat sales yang konsisten setiap bulan.
Tak tahu nak buat semua ni? Relax.

Ada satu video lengkap yang boleh bantu anda, boleh tengok detail tentang video tu di link ini







Pernah guna Facebook LIVE tak?


Atau rasa-rasa nak cuba tapi MALU?

Kalau anda gunakan FB Live untuk tujuan marketing produk anda, reach dia sangat tinggi berbanding hanya buat post biasa atau post bergambar je kat Facebook.

Maksudnya lagi ramai yang akan tengok post FB Live anda tu, dan lagi ramailah yang akan tau pasal produk anda.

Tapi tu lah masalahnya, nak buat FB Live tapi malu. Kena ada confident leveltinggi kalau nak FB Live ni.

Mana la tau buat-buat tengah live tu kita rasa nak kentut, mana boleh tahan kan? haha.. sekali penonton FB Live anda dengar pulak anda kentut.. nak covermacam mana?

So, kalau anda ada masalah macam tu, tapi teringin sangat-sangat nak buat FB LIVE, boleh Klik kat sini terus kalau nak buat macam live tapi sebenarnya recorded video 





Isnin, 7 Ogos 2017

Anda Peniaga Online? Selalu Guna Whatsapp Untuk Close Sale?

Sekarang ni ramai pelanggan akan bertanya atau berkomunikasi melalui whatsapp sebab lebih mudah dan cepat.


..Dan sekarang ni boleh kata semua orang ada smart phone dan ada applikasi whatsapp.

Cara ini juga banyak diamalkan oleh ramai peniaga di luar sana dan mereka memang dapat banyak sales melalui whatsapp sahaja. Ada yg boleh close sales sampai cecah RM5-angka sebulan!

Tapi bukan mudah sebenarnya nak close sales hanya melalui whatsapp ni. Ia memerlukan skill dan pengetahuan yang tepat.

Kebetulan pula, sahabat saya tuan Amir Faisal ada menerbitkan buku mengenai Close Sales via Whatsapp. Ianya memang dah ada di pasaran 2 tahun lepas dan beliau dah tutup jualan pun tapi atas permintaan yang tinggi beliau telah buka semula panduan ini kali ini dalam bentuk buku fizikal juga.






Ahad, 6 Ogos 2017

Rahsia Copywriting


Nak menulis dengan baik ni perlu ada ilmu. Banyak sebenarnya rahsia dalam copywriting ni. Ada kalanya, kita yang salah faham mengenai copywriting ni. Sebab tu takde conversion.

Kalau anda berniat nak belajar rahsia copywriting dan storytelling ni, sifu saya ni ada caranya. 

Cubalah teknik yang sifu saya ajar ni, isyaallah akan merubah sales anda nanti.








Selasa, 1 Ogos 2017